Új játszótér is épült

2024.07.08. 10:00

Búcsú Rigácson színes gyermekprogramokkal

Kerékpáros versennyel, aszfaltrajzolással és az új játszótér megnyitásával kezdődött a rigácsi búcsú vasárnap a helyi családok és a vendégségbe érkező állami gondozott gyerekek részvételével.

Szijártó János

Vasárnap minden ingyen volt a búcsú alkalmából a gyerekeknek, akik mindegyik ugrálóvárat rendkívüli módon élvezték

Fotó: Szijártó János / Napló

Amint azt Kertész-Bakos Ferenc polgármester munkatársunknak elmondta, Rigácson immár hagyomány, hogy a búcsúra meghívják az állami gondozott gyerekeket. Játékárusokat nem engedtek be a rendezvényre, mert a gyerekek nagy részének nincs pénze és csak a szívüket fájdítaná a játékok látványa. Ugyanakkor minden más ingyenes volt ezen a napon, beleértve az ételt, italt, vattacukrot, légvárat és minden más szolgáltatást, programot. A polgármester hozzátette, külön öröm számukra, hogy a hatvanas években épült és azóta erősen leromlott állapotú faluház az idén pályázati támogatással megújulhatott. Bár a hivatalos átadás szeptemberben lesz, az épület ma már funkcionál a benne lévő orvosi rendelővel, kultúrházzal, polgármesteri hivatallal együtt. A másik jó hír, hogy az idei búcsúra elkészült egy új játszótér a Magyar falu program segítségével a település központjában.  

A Magyar Falu Program támogatásával készült el az új játszótér Rigácson
A Magyar falu program támogatásával készült el az új játszótér Rigácson
Fotó: Szijártó János / Napló

Ami a vasárnapi búcsút illeti, már délelőtt várta a játéktér a gyerekeket, pókember-légvárral, csúszdás és kastélylégvárral, pedálos retró fémautókkal, futóbiciklikkel, fatörzstaxival, tollaslabdával, strandröplabdával és számos más szórakoztató érdekességgel, színpadi műsorral, csillámtetoválással, arcfestéssel, tűzoltó bemutatóval, térzenével, szentmisével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában