Ments életet a vízen is!

2024.07.26. 13:57

A vízimentők súlyosan beteg gyerekeknek rendeztek vízbiztonsági programot (galéria)

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal és a Porsche Hungariával közösen rendezte meg a Ments életet a vízen is! elnevezésű programot Balatonfűzfő önkormányzati kikötőjében csütörtökön.

Kovács Erika

A vízimentők legfőbb feladata a mentés mellett az, hogy minél nagyobb számban előzzék meg a baleseteket, tragédiákat

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A programon olyan családok vettek részt, amelyekben súlyos, akár életet veszélyeztető (jellemzően daganatos, CF-es és SMA-s) betegségben szenvedő vagy ezekből gyógyuló gyermek él. Az alapítvány több mint tíz éve biztosítja ezen családok nyaralását a Balatonnál. 

Mikola József, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta: 

– Az ilyen és ehhez hasonló élmények jelentősen hozzájárulhatnak a gyerekek gyorsabb gyógyulásához. Az alapítvány programjain a kis betegek családjai is részt vehetnek, hiszen ők is megszenvedik a hosszas kórházi kezelés viszontagságait. A családi rendezvények mellett A Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát című projekt keretei közt igyekszünk kis hőseink különleges kívánságait teljesíteni, míg az Álomiskola programunk a társadalomba történő visszailleszkedésüket segíti személyiségfejlesztő tréningek, nyelvtanfolyamok, sportolási lehetőségek, terápiák, fizikai és koordinációs képességek fejlesztésének finanszírozásával.

– Mindig nagy örömmel veszünk részt olyan rendezvényeken, amelyeken edukálhatunk, ahol felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy hogyan lehet megelőzni a vízi baleseteket. Hiszen a vízimentők legfőbb feladata a mentés mellett az, hogy minél nagyobb számban előzzük meg a baleseteket, tragédiákat. Ám ez a rendezvény kiemelkedik a hasonló események sorából, mert itt olyan gyerekekkel és családjaikkal találkozhatunk, akiknek a napi küzdelmeiből, talpra állásaiból erőt merítünk, és tanulhatunk tőlük helytállást, kitartást, elfogadást – mondta el a program megnyitóján Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Bognár Tamás, a Porsche Hungaria kommunikációs vezetője kiemelte, hogy Magyarország legnagyobb autóimportőreként nagyon fontosnak tartja a társaság azt, hogy minél szélesebb körű társadalmi felelősségvállalást hajtson végre. 

– A Ments Életet Alapítványt büszke támogatói vagyunk már hosszú évek óta, hiszen a tevékenységüket nagyon hasznosnak tartjuk. A magunk eszközeivel szeretnénk a lehető legsokrétűbben részt venni munkájukban, a védőszárnyaik alatt lévő beteg gyermekeknek, családjaiknak segítséget nyújtani. Boldog vagyok, hogy összefogásunk eredményét, a megannyi csillogó gyermeki szempárt személyesen is láthattam a mai rendezvényen. Mindez megerősítést ad a számomra, hogy érdemes ilyen és ehhez hasonló programok mellé állnunk – mondta a kommunikációs vezető. 

A VMSZ képviselői bemutatták az egyik sürgősségi mentőhajót és a mentőeszközöket, beszélgettek arról, hogyan kell biztonságosan strandolni és mikor ajánlott mentőmellényt viselni, valamint az alapszintű újraélesztést is megtanították a gyerekeknek és a felnőtteknek. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában