Elkezdődött a zsűrizés

2024.07.19. 13:17

A legvirágosabb településeket keresik

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat (VMÖ) Közgyűlése Pénzügyi, Területfejlesztési és Területrendezési Bizottsága idén is meghirdette közterület-szépítési versenyét. „A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” közterület-szépítési megmérettetés célja, hogy a vármegye falvait, városait arra ösztönözzék, hogy közterületeik esztétikusak legyenek, gondozásuk folyamatosan megtörténjen.

Haraszti Gábor

Az Áldozó Tamás elnökségével működő bizottság 22 éve indította el a kezdeményezést és néhány éve átalakították a versenyszabályokat, így a nevező települések nem egymással, hanem önmagukkal versengenek – írja a Pápai Médiacentrum. A 2024-es versenyre 63 település nevezett, köztük sok rendszeres résztvevő, de újonnan versenybe szálló települések is vannak, ilyen Bakonyjákó, Dabrony, Kemeneshőgyész, Nagyesztergár, Somlóvecse, Szentgál, Szigliget és Veszprémgalsa. 

Tavaly Unger Tamás alpolgámester kalauzolta a városban a zsűrit
Tavaly Unger Tamás alpolgármester kalauzolta a városban a zsűrit
Fotó: Haraszti Gábor/archív

Pápa városa minden évben részt vesz a megmérettetésen, az áprilisi jelentkezést követően a bizottság tagjaiból és a VMÖ Titkársági és Szervezési Iroda kijelölt munkatársaiból álló zsűri megkezdte a nevezett települések felkeresését és értékelését.

A fejlődést értékeli a zsűri

– A versenyfelhívásban foglaltak szerint azt a fejlődést értékeli a zsűri, mely a településen az előző időszakhoz képest történt, figyelemmel a település környezetének színvonalas kialakítására, a zöldterületek állapotára, a virágosításra, a fásításra, a településképre, különösen a lakókörnyezet esztétikus megjelenítésére – tájékoztatta a Médiacentrumot Áldozó Tamás.

A zsűrizés július végén fejeződik be, ezt követően döntenek az eredményes és kiváló minősítések kiosztásáról. Azok a települések, melyek három egymást követő évben kiváló minősítést szereznek elnyerik a Veszprém Vármegye Virágos Települése címet. A múlt évben egy új település kapta meg ezt a címet, az idén pedig öt új település is várományosa az elismerésnek. A díjkiosztót szeptemberre tervezi a vármegye, a Bakony-Balaton Gasztroünnep Tájak, Ízek Fesztiválján.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában