Kiváló munkát végeztek

2024.06.27. 16:00

Ügyészségi elismerések

Surányiné Várszegi Éva Veszprém vármegyei főügyészhelyettesnek Polt Péter legfőbb ügyész Kozma Sándor-díjat adományozott az ügyészség napja alkalmából megtartott ünnepségen, az Igazságügyi palota dísztermében megtartott központi ünnepségen

Kovács Erika

Az elismerést Surányiné a több mint három évtizeden át kiemelkedő hivatástudattal végzett, példaértékű szakmai és vezetői munkájáért, ügyészi életútja elismeréséül részesült a legmagasabb szakmai megbecsülést jelentő díjban, amit az első koronaügyész, Kozma Sándor emlékére 1992-ben alapítottak.

Surányiné Várszegi Éva főügyészhelyettes és Petrovszki Csilla ügyész
Surányiné Várszegi Éva főügyészhelyettes és Petrovszki Csilla ügyész
Fotó: Kovács Erika/Napló

Ezen túl a legfőbb ügyész által Kozma Sándor emlékére meghirdetett tudományos pályázaton kiváló eredményt elérve Petrovszki Csilla tapolcai járási ügyészségi ügyész megosztott második, Dóczi Eszter veszprémi járási ügyészségi ügyész megosztott harmadik díjban részesült. Mint ismert, a modern magyar ügyészi szervezet elődjét képező királyi ügyészség 1871-ben történt felállítására emlékeznek az ügyészek 1991 óta minden év június 10-én, amely az ügyészség ünnepnapja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában