Ünnepség az ajkai kórházban

2024.06.28. 13:00

Semmelweis Ignác példája

A mai egészségügyi dolgozók számára is példa Semmelweis Ignác alázatossága, figyelmessége. Nagy hangsúlyt fektetett a fiatalok oktatására. Ma is fontos az innováció, a folyamatos megújulás, a tanulás. Erre a kórház dolgozói közül mindenki nyitott. A hivatás gyakorlásának tétje az ember, az emberélet, a gyógyítás – fogalmazta meg köszöntőjében a Magyar Imre Kórház Semmelweis-napi ünnepségén Királyné Gősi Erika főigazgató. A  június 27-én tartott ünnepségen részt vett Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dorner László, Ajka alpolgármestere.

Tisler Anna

A főigazgató köszönetet mondott mindenkinek a munkájáért, majd átadta az elismeréseket. 

Balatincz Péter átveszi a főorvosi kinevezését Királyné Gősi Erikától
Fotó: Gyarmati László

Főorvosi előléptetésben részesült Balatincz Péter traumatológus szakorvos, aki 2015 óta a kórház traumatológiai osztályának megbízható, szakmailag elismert, betegcentrikus szakembere, valamint Scheffer András sebész szakorvos, aki 2021 óta az intézmény munkatársa. A betegekkel empatikus, a munkatársakkal a kapcsolata kiváló, segítőkész. Kórházért kitüntetést vett át  Chanis William, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa, Sasvári Edgár a kézsebészeti és traumatológiai betegellátásban végzett munkájáért, Gerencsér Beáta, a traumatológiai osztály osztályvezető főnővére, valamint Nagy Sándor szaktanácsadó.

Főigazgatói elismerést kapott a járóbeteg-irányítási rendszer kialakításában és megvalósításában végzett kiemelkedő tevékenységéért Kenyeresné Németh Szilvia betegfelvételi irodavezető, Borbély Renáta ügyintéző, Bicsák Árpád informatikus, Hegyi Szabina orvosírnok; a kórház pénzügyi-számviteli csoportja, Simon Tünde, Klériné Schneider Ágnes, Farkas Hajnalka, Kléri Viktória ügyintéző, Csernák Apollónia pénztáros. Elismerést vettek át az intenzív terápiás osztály szakápolói, Boldizsár-Ménes Adél, Daragó Zsuzsanna, Renner Eszter és Nagy Ildikó. 

Főigazgatói dicséretben részesült az ápolástámogató rendszer kialakításában végzett munkájáért Bene Zoltán mérnökinformatikus, csaknem három évtizedes lelkiismeretes szakmai munkájáért Tölgyesiné Nagy Katalin titkárnő, valamint négy évtizedes kiemelkedő tevékenységéért Szabadkáné Márkus Teréz felnőttszakápoló.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezete Ferenczi Pálné vezető dietetikus és Kiss Erzsébet laboratóriumi szakasszisztens tevékenységét ismerte el. 

Az ünnepség résztvevőit az Ajka-Padragkút Táncegyüttes műsorral köszöntötte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában