A Magyar falu program támogatásával

2024.06.13. 10:00

Nemesvámoson elfogytak azok az utcák, ahol "csak" felújításra van szükség

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője emlékeztettet, a legsikeresebb vidékfejlesztési program, a Magyar falu program azért jött létre, hogy valós kérdésekre adjon valós választ. Az egyik legnépszerűbb pályázati lehetőség pedig az út- és járdafelújítások, illetve útburkolati megújítások. Kiemelte, Nemesvámos önkormányzata nagyon sikeresen pályázik a Magyar falu programban, már több mint tíz nyertes pályázattal rendelkezik. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy választókörzetéből minél több település él majd ezzel, és nyertese lesz ezeknek a programoknak. 

Kiderült, Nemesvámoson elfogytak azok az utcák, ahol "csak" felújításra van szükség
Kiderült, Nemesvámoson elfogytak azok az utcák, ahol "csak" felújításra van szükség
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere az átadón elmondta, az útfelújítások a Magyar falu program támogatásával valósultak meg; a település 45 millió forintot nyert, amihez 2,6 millió forintot tett hozzá a önkormányzat. A projekt a Baláca (203 folyóméter) és a Perkáta utca (323 folyóméter) szilárd burkolatú útfelújítási munkálatait foglalta magában. Az egyik egy szélesebb utca, a másik pedig egy keskenyebb köz, ám mindkét helyen az a cél lebegett a beruházó előtt, hogy európai szintű, kedvező megítélésű, a település képét javító munkát adjanak át.

a következőkben az ivóvízcsöveket is cserélni kell majd, és ezután jöhet az útfelújítás
A következőkben az ivóvízcsöveket is cserélni kell majd, és ezután jöhet az útfelújítás
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Kiderült, Nemesvámoson elfogytak azok az utcák, ahol "csak" felújításra van szükség, ugyanis a következőkben az ivóvízcsöveket is cserélni kell majd, és ezután jöhet az útfelújítás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában