Ablakvásárlási utalvány

2024.06.27. 15:00

Kislődi rászorulóknak segítettek

A nehéz sorsú Fazekas családnál, amely egy igen régi és nem túl jó energiahatékonyságú házban él, ablakokat cserélnek hamarosan a Veszprém-Főegyházmegyei Karitásznak köszönhetően. Az új nyílászárók a minap meg is érkeztek Kislődre.

Veol.hu

Ghiczy László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, a II. Karitász bálon a Fa-Max Kft. ügyvezetője, Horváth Lajos és Horváth Csilla 400 ezer forint értékű ablakvásárlási utalványt ajánlott fel tombolán, amit az ajándék nyertese azonnal továbbajánlott karitatív célokra.

Fotó: karitász

– Meghirdettük a csoportjainkban a lehetőséget és itt Kislődön találtunk egy olyan családot, ahol különösképp elkél a segítségünk. Két fiútestvér gondoskodott súlyosan fogyatékos nővérükről. A testvérek közül az egyik húsvét előtt elhunyt, így János egyedül maradt lánytestvérével. Felmértük a házukat és kiderült, hogy a 400 ezer forintos felajánlás sajnos nem elegendő, így ezt további 150 ezer forinttal kiegészítette a főegyházmegye. Most meghoztuk az ablakokat, amit egy helyi szakember fog beépíteni – tudtuk meg.

Kissné Lovasi Mária, a kislődi karitászcsoport vezetője felidézte a család történetét. A Fazekas családban három gyermek született, a lány sajnos súlyos fogyatékkal élő. Mielőtt a szülők elhunytak, arra kérték a két fiútestvért, hogy ne adják bentlakásos otthonba nővérüket, gondoskodjanak róla ők. Egyikük, János fel is hagyott a munkával, hogy az egész napos felügyeletet igénylő testvérét ápolja. A másik fivér tartotta el a családot, aki sajnos húsvét előtt elhunyt, így János egyedül, segítség nélkül maradt a testvérével. Mária kiemelte, máskor is segítettek már Fazekaséknak, ám a házuk mostanra olyan állapotba került, hogy elodázhatatlanná vált az ablakcsere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában