Veszprém vármegyéből is részt vettek a munkában

2024.06.11. 21:02

A büntetés-végrehajtás is segítette az árvízi védekezést Körmendnél

A Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság kérésére a büntetés-végrehajtási szervezet is segített a védekezésben. Negyven büntetés-végrehajtási dolgozó homokzsákokkal erősítette a gátat, köztük Veszprém vármegyeiek is.

Veol.hu

Fotó: BVOP

A szombathelyi börtönből hétfőn reggel fél nyolc után negyven bv-s dolgozóval gördült ki az intézet autóbusza: az I. Agglomerációhoz tartozó bv. intézetek munkatársai indultak a gátra, hogy segítsenek az árvízi védekezésben. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet állományából érkeztek kollégák Körmendre.
Az I. Agglomeráció állományának tagjai az ún. Büdös-ároknál kialakított deponálónál kezdték a munkát: homokzsákokat töltöttek, majd pakoltak teherautókra. Közben az intézet autóbusza újabb segítőket vitt Szombathelyről: a bv. szervezet a vármegyei kormányhivatal árvízi védekezésre jelentkezett munkatársainak szállításával is segítette a helyszínen zajló munkálatokat - közölte a veol.hu-val a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában