Ünnep

2024.05.16. 08:00

Pünkösdi ünnepi közlekedési rend

Az ünnepek idején várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain. A szolgáltatók azt kérik, indulás előtt tájékozódjanak az egyes napok közlekedési rendjéről, és javasolják, ha lehet, elővételben váltsák meg a menetjegyeket.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

A vonatok május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek, 21-én, kedden már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényes. A kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényeit a szokásosnál több kocsival indítják. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. Azt is közölték, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi, a tervezetten felül további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül.

A Velencei-tó és a Balaton térségébe közlekedő vonatok kapacitását megnövelték, több kerékpár is szállítható rajtuk.

Érdemes tudni, hogy a május 13-án elindult balatoni előszezoni menetrendben a vonatok sűrűbb közlekedéssel, nagyobb kapacitással, más díjszabással közlekednek. A kiemelt balatoni vonatok közül vármegyénkben csak helyjegy váltásával vehetők igénybe a Budapest és Tapolca között közlekedő Kék Hullám expresszvonatok.

Változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje is, a háromnapos ünnep miatt. Május 19-én, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, 20-án, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 21-én, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában