Jó tudni

2024.04.30. 10:39

Ünnepi közlekedési rend – erre készülj, ha utazol!

Május elseje, bár egynapos, de hét közepére eső ünnepnap, várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain. A vasúti és autóbuszos szolgáltató egyaránt azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepi közlekedési rendről, és felhívják a figyelmet, érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást.

Benkő Péter

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes. Az utasforgalom szempontjából a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-szerelvények a szokásosnál több kocsival indulnak. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony és Göcsej vonatokat is több kocsival indítja a vasúttársaság, ha a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi.

Plusz kocsikat csatolnak a Bakony és a Göcsej InterCity vonatokhoz az ünnepi utasforgalom miatt
Pluszkocsikat csatolnak a Bakony és a Göcsej InterCity-vonatokhoz az ünnepi utasforgalom miatt
Fotó: Benkő Péter/Napló

Változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje is, ma, kedden munka- és tanítási napra, holnap, szerdán munkaszüneti napra, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszok. Az áruházak, bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, illetve az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek. 

Az autóbuszos utazást is érdemes előre megtervezni
Az autóbuszos utazást is érdemes előre megtervezni
Fotó: Benkő Péter/Napló

A szolgáltató arra kéri utasait, hogy minden esetben előre tervezzék meg utazásukat. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról időben gondoskodni, biztosítva a helyet. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában