Felavatták az új pályát

2024.04.22. 17:30

Több mint százmillió forintból készült el az új labdarúgópálya Pápán (galéria)

U10-es minitorna keretében avatták fel a pápai Perutz-stadion új, élő füves labdarúgópályáját. A beruházás anyagi hátterét – több mint százmillió forintot – száz százalékban a társaságiadó-felajánlások biztosították.

Haraszti Gábor

Az ünnepélyes avatón jelen volt Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás polgármester, Grőber Attila, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club elnöke és Finta Péter, az MLSZ Veszprém vármegyei igazgatója, valamint Farkas Péter, az MLSZ klubfejlesztési mentora is.

Finta Péter, Kovács Zoltán, Áldozó Tamás és Grőber Attila adta át hivatalosan a pályát
Finta Péter, Kovács Zoltán, Áldozó Tamás és Grőber Attila adta át hivatalosan a pályát
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A focistapalántákat és a meghívott vendégeket Árvai Kristóf labdazsonglőr freestyle bemutatója kápráztatta el, majd Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez.

– Ahhoz, hogy a múlthoz hasonlóan a jelenben és a jövőben is szép sporteredményeket érjenek el a fiatalok, meg kell teremteni a megfelelő alapokat, az egyik ilyen feltétel a létesítmények rendbetétele. Magyarországon a labdarúgás a legnépszerűbb sportág, az elmúlt tíz esztendőben az igazolt játékosok száma 158 ezerről 197 ezerre nőtt. Az utánpótlásképzés az egyik legfontosabb teendő, hiszen övék a jövő. Nemzeti ügy a fiatalok egészséges életmódra nevelése, a sport kitartásra, fegyelmezettségre, sportszerűségre nevel. A kormány megtízszerezte a sportra fordítható összegeket, 17-ről 172 milliárdra, 2014 óta több mint ezer pálya épült, élő füves közel száz – tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője.

U10-es minitorna keretében avatták fel a pápai Perutz-stadion új, élő füves labdarúgópályáját
U10-es minitorna keretében avatták fel a pápai Perutz-stadion új, élő füves labdarúgópályáját
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Áldozó Tamás polgármester beszédében gratulált a PELC vezetőinek a munkáért, amit évről évre végeznek azért, hogy minél jobb körülmények között tudják fogadni a gyerekeket, hiszen a legfontosabb az, hogy a gyerekek sportoljanak.

Grőber Attila, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club elnöke köszöntőjében emlékeztetett, az elmúlt egy évtizedben több mint 350 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a stadionban.

– Azt gondolom, hogy a pályák hidak, összekötnek sportolókat, szülőket. Azt kívánom minden fiatal sportolónak, hogy menjen át ezeken a hidakon, és élvezze azt, hogy sportolhat.

Tóth Péter, a PELC ügyvezetője elmondta, a lelátóval ellátott, élő füves pályán utánpótlásmeccseket, felkészülési találkozókat, edzéseket tartanak majd. Az ünnepség keretében U10-es barátságos minitornát rendeztek, melyen a házigazdák mellett az Illés Akadémia, a Győri ETO és az MTE 1904 fiataljai vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában