Koncert

2024.01.13. 19:00

Hazai pályán a Bakonyban a Mörk, valamint a ByeAlex és a Slepp gitárosa

Dzsemmelésnek tapsolt Zircen a közönség nemrégiben. A könyvtár klubtermében megtartott koncert különlegességét az adta, hogy a városban alapított zenekar, a Jamprovize állt össze újra egy műsor erejéig, 15 év után. Zirci származású zenészek játékát hallgatták az érdeklődők, tudva azt, hogy az elmúlt másfél évtizedben sikeres pályát futottak be, országszerte, sőt, határainkon túl is ismertek lettek.

Rimányi Zita

A Jamprovize a színpadon, 15 év után újra alapítása helyén, Zircen Fotó: szervezők

Megtelt a könyvtár klubterme a különleges év eleji koncertre. Ujvári László Lehel, Szeifert Bálint, Schnellbach Dávid és Braun Zsolt ugyanis zirci származású, ezért műsorukra kíváncsiak voltak régi rajongóik, akik követik pályájukat, fiatal érdeklődők szintén, és persze eljöttek megnézni, meghallgatni őket a barátok, a rokonok. Mondhatni, hazai pályán léptek fel, hazajöttek egyet örömzenélni, dzsemmelni. Feldolgozásokat adtak elő, improvizációkat is. Jó, kimondottan közvetlen, családias hangulatban. 

A mi fiaink, remek dzsesszzenészek – mondják róluk. Fiatalon a bakonyi kisvárosban alapították meg közülük páran a Jamprovize zenekart. Az est keretében, a koncert utáni beszélgetés során hangsúlyozták, hogy hálásak az ittenieknek azért, mert volt próbahelyük, fel is léphettek, lehetőséget kaptak a zenei kibontakozásra. Ez máig sokat jelent nekik, emiatt is kötődnek Zirchez, sok jó élmény fűzi őket szűkebb hazájukhoz, a Bakonyhoz. A zirciek pedig büszkék rájuk, hiszen szép pályát futottak be már az eddigiekben is. Szeifert Bálintot a Mörk zenekarból ismerhetjük, Schnellbach Dávid a ByeAlex és a Slepp gitárosa. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában