Cholnoky Kerekasztal Egyesület

2023.12.16. 11:30

Boldog karácsonyt a családoknak – és az állatoknak!

A Cholnoky Kerekasztal Egyesület adománygyűjtési akciót szervezett rászoruló családok, illetve állatmenhelyen élő állatok megsegítésére. Az adományokat a Veszprémi Családsegítő Központ és a Vackoló Állatmenhely részére adták át a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola előtt december 15-én.

Benkő Péter

Fotó: Fülöp Ildikó

Az akciót december 7-én indították útjára, és 14-én zárták az adománygyűjtő házakat az iskola bejáratánál. Egy hétig lehetőség volt tehát elhelyezni a városrészen élőknek felajánlásaikat. A Veszprémi Családsegítő Központ a rászoruló, nehéz helyzetben lévő családok részére továbbítja majd a felajánlásokat, míg a Vackoló Állatmenhely a náluk élő állatoknak kíván jobb körülményeket biztosítani az adományok révén.

– Mindkét szervezet vezetőjével korábban egyeztettünk, ekkor megfogalmazódtak azok a valós igények és kérések, hogy mire volna igazán szükségük – mondta el az átadáskor Sótonyi Mónika, az egyesület alapító tagja. – A rászoruló családok részére elsősorban tartós élelmiszert, valamint a gyermekek számára ruhaneműt, cipőket, játékokat kértünk A lakosság meghallotta a hívó szót, így örömmel mondhatom el, sok ajándék érkezett a gyermekek számára. A Vackoló állatai számára is az élelmezése volt az elsődleges cél, így száraz eledelt vártunk, illetve textíliákat, takarókat, plédeket, ágyneműt, melyeket a hideg időben az állatok alá tudnak helyezni az alapítvány dolgozói. 

Az állatmenhely részére már az átadás délelőttjén kiszállították az adományokat. Sótonyi Mónika kiemelte azt a veszprémi vállalkozást, melytől kétszáz kilogrammnyi száraz eledelt kaptak, így annak összes mennyisége meghaladta a kétszázötven kilogrammot. Csodás, példás összefogás eredményének nevezte, hogy a teljes akció így megvalósult, elérte célját, és köszönetét fejezte ki minden adományozónak, hogy a jótékony cél mellé állt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában