Gyász

2023.10.25. 20:00

Szívszorító búcsú a hős mentőkutyától: „Lendon már az örök vadászmezőkön ment, segít”

Mint arról beszámoltunk, kedden elhunyt az ország egyik legismertebb mentőkutyája, Lendon, aki többek között az év elején, a törökországi földrengések idején is helytállt és kutatott az eltűntek után a romok között. Gazdája megtörten beszélt a Veolnak a veszteségről.

Kovács Erika
A törökországi földrengések idején is helytállt
Fotó: Kovács Erika

− Az életem rész volt, gyermekeim mellett a gyermekem, felfoghatatlan, ami történt október 24-én, ugyanis olyan súlyos betegsége volt, hogy nem lehetett megmenteni. Imádott kutyám többé már nincs velem, sajnos már az örök vadászmezőkön ment, segít − mondta elcsukló hangon Kulcsár József, a nevét viselő magyarpolányi székhelyű kutató-mentőkutyás szolgálat elnöke, a gyönyörű Lendon, a 11 éves németjuhász gazdája. 

– Lendonnak lételeme volt a mentés, a segítés, már fiatalon hamar megtanult mindent. Nnem csak gyönyörű, jólelkű, szelíd, hanem nagyon okos, fegyelmezett négylábú volt − emlékezett könnyeivel küszködve József. 

Felidézte: nagyon sok helyen mentettek, felkutattak eltűnt embereket, azonnal indultak, ha riasztást kaptak. Idén februárban a törökországi földrengésnél szagolt ki élőket és holtakat Lendon, köztük gyermekeket, asszonyokat. A kutya kora reggeltől késő estik elszántan dolgozott a földi pokolban. Azzal, hogy elment, nagy veszteség érte a magyarországi mentőkutyás szolgálatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában