Kicsik és nagyok

2023.10.26. 09:00

Virág- és koszorútrendek: erikától moháig minden lehet szép, de mértékkel

A mindenszentek és a halottak napja ünnepére megtelnek virággal, mécsesekkel a temetők. A koszorúk ma már nagyon sokfélék, a választékról és a keresletről Szabó Tímea virágbolt-tulajdonost kérdeztük.

Tóth B. Zsuzsa

Az idősebb korosztály még ragaszkodik a klasszikus koszorúkhoz, amelyek azonban nem feltétlenül élő virágból készülnek. Nagyon szépen lehet azokat díszíteni száraz virágokkal, termésekkel, vagy minőségi anyagból készült selyemvirággal. A koszorú alap lehet szalma, moha, fenyő, vagy toboz.

Szabó Timea virágbolt tulajdonos szerint sokszor a kevesebb a több, ne vigyük túlzásba a díszítést Mindenszentekkor sem
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

 A modernebb változatok szalma alapra tengeri fű díszítéssel készülnek és pozsgások, kövirózsák is díszíthetik. A vásárlók fiatalabb korosztálya nyitott a sír dekorációk irányába. Azok lehetnek kis koszorúk a közepükön ledes mécsessel, vagy kerámia tálkában elhelyezett kompozíciók. Gyakran egy-egy szavas felirattal kis, fából készült táblán. Kőből, gipszből készült angyalka díszítheti és jellemző a visszafogottság, a kevesebb a több elve. 

A klasszikus fehér, zöld, barna színek árnyalatai mellett megjelennek a türkizek, mályvák, pasztellszínek és az apró csipke díszek – mondja Szabó Tímea. Azt tanácsolja, hogy egy kisebb sírra ne vásároljunk nagy koszorút és ha a sírra árvácskát, hangát, erikát, vagy más virágot már ültettünk, válasszunk egyszerűbb koszorút.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában