Települések összefogása – a tök jegyében

2023.10.14. 17:00

Hiába tököltek, mégis megnyerték

A 3. Tökölős nap és vásárt, egy igazi közösségi rendezvényt szervezett a Királyszentistvánért Tenni Akarók Baráti Köre (KI-TE Kör) a község játszóterén, a turista-pihenőhelyen október 14-én, szombaton. A helybelieken kívül meghívták Vilonya, Sóly, Balatonfűzfő, Hajmáskér, Papkeszi és Berhida vezetőit, lakóit. Minden a tök jegyében zajlott, megválasztották a legtökösebb (legnagyobb) polgármesteri tököt, kiderült, ki a legtökösebb focicsapat, és melyik a legtökösebb tökös süti.

Benkő Péter

Lajkó Frigyes, Balatonfűzfő alpolgármestere, Fésüs Sándor Vilonya, Köbli Miklós Hajmáskér polgármestere, N. Tánczos Katalin, Ovádi Péter, Kőszegi Ilona Királyszentistván és Kaptur József Sóly polgármestere az eredményhirdetésen Fotó: Benkő Péter

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is megjelent Királyszentistvánon, aki a térségi gondolkodást hangsúlyozva nevezte igazán fontos rendezvénynek a Tökölős nap és vásárt. – Elmondható erre a térségre az összefogás önkormányzati és lakossági szinten is – adott hangot örömének.

Az országgyűlési képviselő és a szervezők a tökfelhozatal zsűrizésével hivatalosan is megnyitották az egész napos rendezvényt. Kiderült, a legnagyobb tök idén a szomszédos Vilonyáról érkezett, így Fésüs Sándor vehette át a legtökösebb polgármesternek járó címért a vándorkupát. A legtöbb tököt a házigazda település biztosította, a legkreatívabb tök Hajmáskérről érkezett. A díjazottak egy-egy kerámia-emléktárgyat kaptak, majd N. Tánczos Katalin, a szervező KI-TE Kör vezetője külön ajándékkal lepte meg a szervezőket.

A fentieken túl idén először választották meg a legtökösebb sörivót és csilievőt. Kézműveskedés, tökfaragás, bográcsozás, ismerkedés, minividámpark, zene és karaoke is színesítette a napot, közben kézműves termékek vására gazdagította a programot. Színpadra lépett a Kid Rock & Roll SE vilonyai gyermekcsoportja, Frici bohóc, a Cholnoky Nyugdíjas Klub partytánccsoportja. Ebéd után Peczánka János csikós bemutatóját, a Nimród Lovasbetyárok cserregtetését láthatták az érdeklődők, miközben a csilievő és sörivó verseny legjobbja címért fogyasztottak a nevezők, este pedig az Old Rulett zenekar, majd Schvéder Levente lépett fel, végül karaoke zárta ezt a kistérségi szombatot. A szervező KI-TE Kör megköszönte az önkormányzatok, valamint a vállalkozások, magánszemélyek támogatását. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában