Határon túli vendégek is érkeztek

2 órája

A szépkorúakat köszöntötték Pápán

Közel félezer nyugdíjas vett részt a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete által szervezett Határtalanul Idősek Világnapja elnevezésű rendezvényen. Az ünnepségen Visk és Ógyalla nyugdíjas-egyesületének tagjai is tiszteletüket tették.

Haraszti Gábor

1990. december 14-én az ENSZ-közgyűlés szavazta meg, hogy október 1-je legyen az idősek nemzetközi napja. Ebből az alkalomból a pápai egyesület is évek óta köszönti tagjait. Nem hiányozhatott a rendezvényről Kovács Zoltán országgyűlési képviselő sem, aki a Határtalanul programról beszélt, melynek célja a magyar–magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése.

Közel félezer nyugdíjas vett részt az eseményen
Közel félezer nyugdíjas vett részt az eseményen
Fotó: Haraszti Gábor

A szépkorúakat Áldozó Tamás leköszönő polgármester is köszöntötte, aki Unger Tamás korábbi alpolgármesterrel több mint egy évtizede támogatja a közösséget szerteágazó munkájában.

– A városnak több mint nyolcezer szépkorú polgára van, ami azt jelenti, hogy az önök egyesülete majdnem minden tizediket tagjai közé fogadta, ami elismerésre méltó arány – emelte ki a polgármester. – A város a lehetőségeihez képest mindig igyekezett minden támogatást megadni ahhoz, hogy az önök által megfogalmazott célokat meg tudják valósítani. Úgy érzem, közösen sok szép eredményt értünk el, olyanokat, amikre ha visszatekintünk elmondhatjuk, ez jó mulatság, férfimunka volt – idézte Vörösmarty Mihályt a búcsúzó városvezető.

Unger Tamás és Áldozó Tamás is méltatta a szépkorúak közösségét
Unger Tamás és Áldozó Tamás is méltatta a szépkorúak közösségét
Fotó: Haraszti Gábor

– Az ember életét gyakran hasonlítják a gyümölcskertészek munkájához: fiatal korunkban elvetjük azt a magot, ami fiatal fává cseperedve jelenti életünk alapját. Felnőttként ezt a gyümölcsfát gondozva alakítjuk ki e fa formáját, környezetét, életünk legfontosabb feltételeit, idős korunkban pedig – dolgunk végeztével – ennek a fának a gyümölcseit élvezhetjük. Kívánom minden pápai időskorúnak, hogy jó egészségben, jó kedvben élhesse meg életének gyümölcseit – mondta Unger Tamás, a Pápai Szakképzési Centrum kancellárja.

Kovács Zoltán egy kékfestő mintás inget kapott ajándékba
Kovács Zoltán egy kékfestő mintás inget kapott ajándékba
Fotó: Haraszti Gábor

Baán Éva 15 éve tölti be az elnöki tisztséget, mint mondta, ezen az úton a vezetőség, az évről évre növekvő tagság, Kovács Zoltán, Áldozó Tamás és Unger Tamás is mindvégig támogatta.

– Jelenleg 661 regisztrált tagunk van, az elmúlt időszakban is minden pályázati lehetőséget megcéloztunk annak érdekében, hogy működési költségeink és szakmai programjaink megvalósulhassanak. Tagjaink minden pápai rendezvényen megfelelően képviselik egyesületünket, folyamatosan végzünk építő jellegű önkéntes munkát, bekapcsolódtunk a LED-csereprogramba, segítettünk a gondosórák regisztrálásában – emelte ki Baán Éva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában