A jövőt figyelték

2023.08.29. 19:39

Miniszterek a parti sétányon: méltatták a napelemes hajókat

Méltatta a környezettudatos versenyt, majd átadta a díjakat mások mellett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Lantos Csaba energiaügyi miniszter az I. CoreComm Balaton Solar Boat Challenge verseny záró ceremóniáján Balatonamádiban, az Erzsébet-ligetben lévő parti sétányon a napokban.

Kovács Erika

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A több napos versenyen saját tervezésű és gyártású, napelemmel működő hajókkal állt rajthoz tíz európai csapat Balatonalmádiban a minap. A díjátadók között ott volt Kontrát Károly, a város országgyűlési képviselője, Fabó Péter polgármester, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton (VEB) 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) Zrt. vezérigazgatója, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Desireé Bonis holland nagykövet, Sámpár Zoltán, a CoreComm SI igazgatója és Jeroen Droogsma, a Solar Sport One management tagja. A viadalon Magyarországot a  veszprémi Pannon Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem képviselte. A Pannon Egyetem kezdeményezésére Balatonalmádi önkormányzata biztosította a helyszínt a rendezvényhez, amely a Pannon Egyetem, a VEB 2023 EKF, a Magyar Vitorlás Szövetség és az önkormányzat összefogásával valósult meg. A több napos és több kategóriában meghirdetett versenyt rendkívül gazdag programok kísérték, egyebek mellett lehetett yachtozni a Balatonon, emlékfát ültettek, felvonultak a különleges hajók, és a szervezők külön gondoltak a gyermekekre. A díjátadón mazsorettek ajándékozták meg parádés műsorral a szép számú közönséget a sétányon.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában