Sokan már most korszerű LED-fényforrásokhoz jutottak

2023.04.06. 17:30

Megismétlik a lakossági izzócsere-programot

Megkezdődött a LED-izzók kiosztása a megyeszékhelyen a napokban.

Marton Attila

2500 veszprémi háztartás jelentkezett, ők a napokban vehetik át az izzójukat

Fotó: Benkő Péter

A veszprémiek meghatározott feltételek mellett ingyen juthattak új, korszerű LED-fényforrásokhoz a CYEB Energiamegoldások Kft. jóvoltából. 

Az izzókat tavaly decemberben és idén januárban lehetett igényelni. A program szervezésében és az izzók kiosztásában az önkormányzat vállalt szerepet. 

A napokban a Vörösmarty téren, az egykori okmányirodai épületben megkezdődött az izzók átadása. Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, a programba mintegy 2500 veszprémi háztartás jelentkezett, a regisztráltaknak több mint 30 ezer izzót biztosít a vállalkozás. A fényforrások értéke meghaladja a 60 millió forintot. 

A lakosoknak az előre jelzett időpontban kell átvenniük az összekészített csomagokat. Egy háztartás jellemzően 10-15 LED-izzóhoz jut, a fényforrások kiosztása várhatóan április végéig tart. 

Brányi Mária elmondta, a tervek szerint késő ősztől megismétlik a programot, amelyhez azok csatlakozhatnak, akik a mostaniban nem vettek részt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában