Kiderült, milyen fellépők érkeznek Veszprémbe

2023.04.13. 11:30

Már állnak a színpadok a Gyárkertben, augusztusban jön a Kraftwerk (frissítve)

Rögtön két színpadot is felállítottak, így kisebb és nagyobb lélegzetvételű produkcióknak is helyet tudnak biztosítani.

Cseh Zoltán

A környező házak fölé magasodó nagyszínpad már messziről látható

Fotó: Cseh Zoltán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új rendezvénytérrel bővül Veszprém. A Gyárkert az egykori bútorgyár területén helyezkedik el és több mint négyezer ember szórakozhat a helyszínen a tervek szerint.

A buszpályaudvar felől bejáratnál jegypénztár is található
Fotós: Cseh Zoltán

Az autóbusz-pályaudvar felöli bejáratnál jegypénztáraknak kialakított konténereket is láttunk, így egyértelmű, hogy nem csak ingyenes eseményekkel terveznek.

Az első hivatalos program, ahol helyszínként szerepelt a Gyárkert Kultúrpark, az a május 20-i Civil nap. A Gizella napok koncertjeinél nincs megjelölve. Ezen kívül Veszprém felkerült a Kraftwerk, az elektronikus zene úttörőjeként számon tartott német zenekar koncertnaptárjába is augusztus 9-i dátummal.   

Érdemes követni a közösségi oldalukat. Érdeklődve várjuk, milyen programokkal készülnek. Egyelőre idézeteket jelenítenek meg, ezekből lehet sejteni, hogy milyen fellépők érkezhetnek Veszprémbe. Eddig Bergendi, Ákos, Halott Pénz, Tankcsapda, Quimby, Vad Fruttik, Bagossy Brothers dalokból származó gondolatok jelentek meg az oldalon, illetve csütörtök reggel a Kraftwerk. Várjuk a hivatalos bejelentéseket. 

FRISS A szervezők közleménye szerint a Gyárkert május 5-étől a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként olyan nemzetközi világsztároknak ad otthont, mint a Kraftwerk, Iggy Pop, Paul Kalkbrenner, Paolo Nutini, Steve Aoki, vagy Papa Roach és Hollywood Undead.

A magyar sztárok közül a Gyárkertben koncertezik idén majd Ákos, a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, Majka, Kispál és a Lovasitól pedig egy legendás életmű dalaira készülhetünk. Veszprémbe jön az EKF évében a Quimby és Azahriah, de nem hiányozhat a Vad Fruttik, a Tankcsapda, a Road, a Best Of Geszti és Rúzsa Magdi sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában