Fejlesztés

2022.01.29. 20:00

Korszerűbb és új játékokat telepítettek Veszprém megye óvodáiba és bölcsödéibe

Új kültéri játszóeszközöket telepítettek a megyeszékhely számos bölcsődéjébe és óvodájába az elmúlt hetekben-hónapokban.

Marton Attila

Porga Gyula, Ovádi Péter, Csizmazia Szilvia, a Bóbita óvoda intézményvezető-helyettese, Salga Balázs, a VKSZ Zrt. városgazdálkodási igazgatója

Forrás: Penovác Károly/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) elmondta, míg a Modern Városok Programban gigaberuházások történnek Veszprémben – utalt az új sportuszoda megépítésére vagy a Csermák Antal Zeneiskola belső felújítására –, de emellett fontosak azok a fejlesztések is, amelyek élhetőbbé teszik a hétköznapokat. Megjegyezte, a gyermekeknek készülő fejlesztéseket a jövőnek építik. Az elmúlt hetekben-hónapokban közel 20 millió forintból szereztek be, alakítottak át és korszerűsítettek bölcsődei és óvodai játszóeszközöket, mondta el Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP).

Forrás: Penovác Károly/Napló

A korszerűsítéseket és a beszerzéseket az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programból finanszírozták, a feladatot a VKSZ Zrt. végezte el. A polgármester elmondta, a program az elmúlt években átadott új óvodákat és bölcsődét leszámítva valamennyi intézményt érintett. 

Forrás: Penovác Károly/Napló

Sok intézményben új játszóeszközök telepítése történt a bölcsőde- és óvodavezetők igényei alapján. A többi között rugós motort, mászókát, babaházat, csúszdát, mérleghintát szereztek be. Emellett a szakemberek több mint nyolcvan kültéri eszköz karbantartását is elvégezték: ez az előkészítő munkafolyamatok után jellemzően festést jelentett. A Bóbita Óvodában két rugós motort, négyoldalú mászókát és két hintát telepítettek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában