zirc

2021.08.13. 11:00

Adományokat gyűjtenek

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport meghívta Zircre Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozóját és elnökét, aki a Magyar Örökség-díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyerekkarral érkezik a városba augusztus 17-én, kedden a VIII. Balatoni Csillagösvény Körút első állomására.

Juhász-Léhi István

Mint megtudtuk, a 2016-ig működtetett Nagy Éva Vera nővér és Czakó Gabriella mozgó énekes iskolát szovátai központtal a Felső-Nyirádmente falvaiban. Az oktatás és nevelés rendhagyó formájával nemcsak a Kodály-módszert, a népi hagyományok művelését, a klasszikus zene szeretetét terjesztették a székely gyermekek között, hanem létrejött körülöttük egy nagy közösség is, melyet a közös hit és a közös értékek tartanak össze. Ez a nagy család bátorította Vera nővért és Gabi nénit, hogy építsenek egy missziós központot az általuk alapított Maros- széki Kodály Zoltán Gyerekkar számára, ami lehetőséget nyújt arra, hogy saját helyen tarthassanak foglalkozásokat a gyerekeknek és képzést a felnőtteknek – írták a zirci szervezők. A Balatoni Csillagösvény Missziós Körúton ennek a missziós háznak a fenntartására gyűjtenek.

Augusztus 17-én 18 órától Böjte Csaba celebrál szentmisét a zirci bazilikában. A szentmise után a gyermekkórus tagjai adományokat gyűjtenek a szovátai Marianum Missziós Ház fejlesztésére és fenntartására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában