Augusztusban tartják a próbaüzemet

2021.05.17. 11:30

Idén ősszel nyithat a tanuszoda Várpalotán

A helyi képviselő-testület tagjai mellett a Bán Aladár Általános Iskola 4. a osztályos kisdiákjai is bejárhatták a napokban az épülő tanuszodát. A nebulók még az év elején írtak közös levelet az ügyben Campanari-Talabér Márta polgármesternek, a járványügyi korlátozások részleges feloldásával pedig ellátogathattak a létesítménybe.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta és a Bán Aladár Általános Iskola kisdiákjai az épülő tanuszodában Fotó: Szabó Péter Dániel

Már több mint 90 százalékos a várpalotai tanuszoda készültségi állapota. Az épületen belül javarészt csak kisebb szerelési munkák vannak hátra. A szakemberek zömében már az uszoda körüli külső munkálatokat végzik, hangzott el a bejáráson. Az elmúlt héten a Tési-dombi tanintézmény diákjai „vendégeskedtek” az uszodában. A hivatalos, illetve a magánlevél közti különbségről tanultak a gyerekek, amikor jött az ötlet, hogy közösen megfogalmaznak egy hivatalos levelet. A címzett Várpalota polgármestere volt, a levél tárgya pedig érdeklődés a hamarosan elkészülő tanuszoda készültségi állapota felől.

A megkeresésre részletes válasz érkezett a polgármesteri hivatalból Campanari-Talabér Mártától, melyben a csatolt fotók és tervek mellett a városvezető – a járvány enyhültével – egy helyszíni bejárásra is invitálta a diákokat, tudtuk meg Mellárné Mikolics Judittól, az érintett osztály tanítónőjétől.Az uszoda készültségi állapotáról a helyi képviselő-testület tagjai is meggyőződhettek, akik Campanari-

Talabér Márta és Kontrát Károly ország- gyűlési képviselő kíséretében tettek látogatást a sportkomplexumban. – Jól áll az uszoda építése, a kivitelezést végző cég pontosan tartja az időpontokat – mondta a polgármester. Megtudtuk tőle: a tervek szerint augusztusban lesz a próbaüzem, ami azért is szerencsés, mert a város nevelési-oktatási intézményei így már szeptembertől igénybe is tudják venni a létesítményt.

Campanari-Talabér Márta és a Bán Aladár Általános Iskola kisdiákjai az épülő tanuszodában
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Az általános és középiskolások mellett a kismedence az óvodásoknak, a kisgyermekes szülőknek is jó lehetőség lesz az úszás tanulására. Reméljük, hogy a másik tornacsarnok is meg fog épülni a Thuri-gimnázium mellett, és akkor Várpalotán sport­infrastruktúrában eljutunk arra a szintre, ami 2021-ben kívánatos az itt élő családok és a városban működő sportegyesületek számára – hangsúlyozta Campa­nari-Talabér Márta.

A várpalotai lakosság a kora reggeli, az esti és a hétvégi időszakban használhatja majd a Makovecz-típusterv alapján épülő tanuszodát, melyben egy tízszer 25 méter méretű, 1,9 méter mélységű medence mellett egy nyolcszor tíz méter méretű, 80 centiméter mélységű gyermekmedence is a látogatók rendelkezésére áll majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában