A hűségre mondanak igent

2021.02.02. 07:00

Megáldják a házasokat a megyeszékhelyen

Többségében az online térbe helyezve tartják meg a házasság hete idei rendezvénysorozatának programjait a megyeszékhelyen.

Marton Attila

20210201 Veszprém Szentháromság tér. Házasság hete sajtótájékoztató. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester elmondta, a Veszprémben 2013-ban elindított rendezvény kínálata évről évre gazdagabb, és egyre több szereplő csatlakozik a lebonyolításhoz. Emlékeztetett, a tavalyi rendezvényeket még meg tudták szervezni, a járvány miatt azonban az idei programok több­ségét online tartják meg. Ha a járványhelyzet lehetővé tette volna, a 60. házassági évfordulójukat tavaly vagy 2021-ben ünneplők közös vacsorán vettek volna részt. Amint lehetőség adódik erre, bepótolják ezt a programot a gyémántlakodalmas házaspárokkal.

Závodi Zsuzsanna református lelkész kiemelte, a programsorozat nyitásaként istentiszteletet tartanak február 7-én, vasárnap fél tízkor a Kálvin parki református templomban.

Az istentiszteleten áldásban részesülnek a házaspárok. A program mottója idén „Ezerszer igen”. A lelkész elmondta, a házassággal a hűségre mondanak igent a felek, amely egyben a legnagyobb kincse is a házasságnak. Udvardy György veszprémi érsek arról beszélt, a házasság társadalmi megítélését pozitívan befolyásolja a házasság hete programsorozat, ahogy a családokat segítő állami intézkedések is. Hozzátette, olyan biztonságos közeget kell létrehozni a társadalomban, amelyben a fiatalok számára magától értetődő, hogy van értelme egyszer kimondani végérvényesen az igent.

Závodi Zsuzsanna, Udvardy György és Porga Gyula beszélt az idei programsorozatról Fotó: Pesthy Márton/Napló

A február 7–14. közötti program részeként az érsekség családpasztorációs irodája és a Veszprém Televízió közti együttműködésnek köszönhetően minden este Üzenetek a házasságról címmel látható műsor a csatornán, míg a Laczkó-múzeum digitális tartalmakkal készül, a Hősök kapuja teraszán pedig tükrös szívvel fotózkodhatnak a szerelmespárok, házaspárok. A rendezvényt lezáró szentmisét február 14-én, vasárnap 10 órakor celebrálja Udvardy György az Árpád-házi Szent Margit-templomban. A gyermekeknek idén is meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetését február 15-én, hétfőn rendezik online.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában