a fejlesztéseket nem befolyásolja

2021.01.15. 16:00

Visszavonják a vitorláskikötők üzemeltetési pályázatát

Kezdeményezi a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) igazgatósága január 15-én a társaság döntéshozó testületeinél a 11 vitorláskikötő üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását.

Kovács Erika

Forrás: pixabay

Amennyiben az igazgatóság döntését a felügyelőbizottság is támogatja, úgy a javaslat a közgyűlés elé kerül, mely a végső döntést hozza meg a kérdésben, közölte a Balatoni Hajózási Zrt. lapunkkal a január 15-i közleményében.

Hozzátették, a többségi tulajdonos Magyar Államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség előzetesen megerősítette, hogy az igazgatóság döntését a közgyűlésen támogatni fogja, így a balatoni kikötők üzemeltetése továbbra is a Bahart feladata marad.

A pályázat felfüggesztését Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére a térség kormánypárti képviselőinek egyetértésével javasolja az igazgatóság, mert az újonnan kinevezett vezérigazgató szeretné alaposan felülvizsgálni az országgyűlési képviselő javaslatait.

- A pályázat felfüggesztése a fejlesztéseket nem befolyásolja, azaz a flotta megújítása, az új hajók beszerzése is folytatódik menetrend szerint, és hamarosan új kompok és személyszállító hajók építésének szerződéskötését jelenthetjük be – fogalmaztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában