Szép eredményeket értek el

2020.12.14. 11:30

Tovább bővült „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyes közösség

Tóth B. Zsuzsanna

Fotó: Egyesület

Habár a 2020-as esztendő az egész országot kihívások sora elé állította, a Balaton-felvidéken működő helyi termelők és szolgáltatók ezen időszak alatt is szorgosan tevékenykedtek.

Ezeket a vállalkozókat fogja össze az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület a 2014-ben bevezetésre került „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszerben.

A védjegy célja, hogy az Egyesület működési területének 59 településén a különleges minőséget képviselő, társadalmi, környezeti, gazdasági felelősségvállalás terén is együttműködő termelőket, szolgáltatókat népszerűsítse, versenyképességüket erősítse.

A kínálat meglehetősen sokszínű: élelmiszer előállítók, borászatok, éttermek, szálláshelyek, kézműves és kisipari tevékenységet folytatók alkotják a közösséget. Hozzájuk az idei évben hét új tag csatlakozott, valamint mellettük kettő, már a védjegyet használó termelő kapott minősítést új termékeire – tudtuk meg Harta Annamária – munkaszervezet vezetőtől.

- Élelmiszer előállítás kategóriában a sümegi Hettyei Attila aszalványaival, és a régi korok ízeit idéző paradicsomból, paprikából készült termékeivel nyerte el a védjegyhasználat jogát. Puskás Szilárd különleges fajtamézei, az Azur Kft. gyógy- és fűszernövény szörpjei, valamint a Rendeki Levendula Farm gyümölcszseléi, zöldségkrémjei és egyedi levendulás ajándéktárgyai részesültek minősítésben. Vendéglátás tekintetében két szálláshely használhatja ezentúl a védjegyet: a Varga Vendégház Sümegprágán, valamint a Barnagi vendégház. Mindkét szálláshely különlegessége, hogy csendes, nyugodt faluban találhatóak, biztosítva ezzel a feltöltődés és a pihenés valódi élményét.

A pulai méhészet is tagja mostantól a védjegyesek egyre bővülő körének Fotó: Egyesület

Tovább bővült a kézművesek köre is. Elnyerte a védjegyhasználat jogát a nagy múltra visszatekintő Lavender Tihany Kft., amely a sokak által oly nagyon kedvelt levendula feldolgozással foglalkozik a gyógynövény magyarországi hazájának is tekinthető félszigeten. A sümegi Molnár Gábor egy elfeledett mesterséget űz kimagasló szinten: egyedi kárpitozású bútorokat készít. A Nagyvázsonyban tevékenykedő Szücs Borka, vagyis Piktorella pedig színekben él, élményeket álmodik falra, fára, egyedi ajándéktárgyai pedig mindenki számára örömöt sugároznak – sorolta Annamária. Hozzátette, hogy az idei esztendőben a járványhelyzet miatt sajnos az egyesületnek nem volt lehetősége ünnepélyes taggyűlés keretében az új védjegyeseket köszönteni, így rendhagyó módon a védjegytáblákat a termelők, szolgáltatók portáján adták át a munkaszervezet tagjai.

Az Egyesület a koronavírus járvány idején is igyekszik a védjegyes közösséget támogatni. Tavaszhoz hasonlóan online kiadvány formájában gyűjtötték össze azokat a termelőket és szolgáltatókat, akiktől biztonságosan beszerezhetőek a karácsonyra szánt ajándékok. Az kiadvány az Egyesület honlapján, valamint közösségi oldalán érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában