körkép

2020.04.26. 15:00

Új járműveket kapott a megyei tűzoltóság

Két erdőtűz oltására alkalmas gyorsbeavatkozót, és négy Suzuki Vitara típusú terepjárót vehetett át a Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a Széchenyi 2020 program pályázatán, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, Budapesten a minap, tudtuk meg az illetékesektől.

Kovács Erika

Nehezen megközelíthető helyeken is tudnak dolgozni a tűzoltók az új eszközökkel

Forrás: Katasztrófavédelem

Összesen tizennégy új járművet kaptak a Balaton régióhoz tartozó Somogy, Zala és Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok, és három, merev vázas sátorkészletet is átvehettek.

A cél az, hogy minél gyorsabban tudjanak menteni a Balaton régióban is a tűzoltók, hiszen az egyre gyakoribb erdő-, bozót- és nádas tüzeknél gyakran nehezen megközelíthető helyeken is dolgoznak. Az összesen egy milliárd forintos program részeként korábban már kaptak kétéltű mocsárjáró mentőeszközöket, erdőtűz oltására alkalmas járműveket, teherautókat, valamint búvár- és jégről mentési eszközöket.

Nehezen megközelíthető helyeken is tudnak dolgozni a tűzoltók az új eszközökkel
Fotó: Katasztrófavédelem

A Balatonnál a katasztrófavédelem a viharjelzőrendszerek korszerűsítését is végzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában