Folyamatosan készülnek a maszkok Veszprémben

A háziorvosoknak, a szociális dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak maszkot juttatott el az önkormányzat, és rövidesen valamennyi veszprémi háztartásba jut a védőfelszerelésből, jelentette be Porga Gyula polgármester.

Marton Attila

Forrás: önkormányzat

Az önkéntesek által varrt maszkokat az idősotthonok lakói és dolgozói, a szociális terület dolgozói, és az önkéntesek kapják kézhez, majd a nyugdíjas szervezetekhez juttatják el, közölte a polgármester a közösségi oldalán. Hozzátette, a háziorvosoknak vásárolt speciális maszkok múlt héten megérkeztek.

Porga Gyula azt írta, a maszkok elosztásakor – az életkor és a feladatvégzés alapján – a legveszélyeztetettebbek élveznek elsőbbséget, egészen addig, amíg meg nem érkezik a már hetekkel korábban megrendelt kontingens Kínából. Amint ez megtörténik, minden veszprémi háztartás postaládájába megérkeznek a maszkok. Ezeket önkéntesek és a jelenleg zárva tartó kulturális intézmények dolgozói borítékolják majd, és a VKSZ Zrt. dolgozói juttatják el a postaládákba.

Az önkormányzat folyamatosan egyeztet a háziorvosokkal, akik a napokban vették át a speciális maszkokat Porga Gyula polgármestertől
Fotó: önkormányzat

Porga Gyula megjegyezte, most kontinensszerte védőfelszerelésért állnak sorban a kormányok és a települések, de mivel időben leadtuk a megrendelésünket, joggal bízunk a csomagok mielőbbi érkezésében. A megrendelt védőeszközök mellett veszprémi önkéntesek folyamatosan készítik a maszkokat, amelyek varrásához továbbra is szívesen veszik a segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában