Segítség egy jobb élethez

2019.11.13. 11:30

Három gyermek sorsa fordulhat jobbra a Napló karácsonyi adománygyűjtésével

Sosem voltam nagyravágyó, csupán az vezérel, hogy jobb körülményeket biztosítsak az unokáimnak és a kislányomnak – hangsúlyozza a három gyermeket nagy szeretetben nevelő Kelemen Tímea, akit alaposan meggyötört sors. A Napló idén az ő megsegítésükre indította el a hagyományos karácsonyi adománygyűjtését.

Polgár Tibor

A Napló idei karácsonyi adománygyűjtésén Kelemen Tímeának és két unokájának, az ötéves Vikinek és a négyesztendős Vanesszának, valamint 15 éves lányának, Irénkének segíthetnek olvasóink

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Civil összefogás az új otthonért

Gyakran hallani manapság, hogy érzéketlen világban élünk, az embereknél hiánycikk lett az empátia és a segítőkészség. Kelemen Tímea ezt nem így tapasztalja, és az ő történetét hallva talán még a legpesszimistábbakban is fellobban a remény, hogy a 21. század társadalmából nem veszett ki a lélek és a jó szándék. Tímeáék kálváriája mintegy hat évvel ezelőtt kezdődött azzal, hogy leégett a gecsei házuk nagy része. Később az édesanya egyedül maradt a legkisebb lányával, Irénnel, és habár a tetőt megpróbálták helyreállítani, az ingatlan mostanra életveszélyessé, lakhatatlanná vált. Időközben Tímea magához vette két unokáját, Viktóriát és Vanesszát, akiket a szüleik hátrahagytak a nagymamának, azonban a tönkrement gecsei házikó helyett sürgősen új otthont kellett keresniük. Pénzük nem volt, az önkormányzatnál közhasznú munkásként dolgozó, illetve alkalmi munkákat elvállaló családanya önerőből képtelen lett volna új életet kezdeni a három gyermekkel.

Ám együttérző, segítőkész helyiek és környékbeliek azonnal a szerencsétlen sorsú család mellé álltak, majd civil összefogással nekiláttak a megoldáskeresésnek, a közös gondolkodás pedig hamar eredményre vezetett: november elején Tímeáék beköltözhettek egy üresen álló, eladó vaszari házikóba. Ezzel reményt kaptak egy jobb életre, de a helyzetük nem oldódott meg véglegesen, ahhoz ugyanis ki kell fizetniük az új otthonuk 3,5 millió forintos vételárát. A segítséget nyújtó civil összefogás nyomán elindított akcióhoz csatlakozva a Napló az idei karácsonyi adománygyűjtését Kelemen Tímea és az általa nagy szeretetben nevelt három gyermek támogatására ajánlja fel. Amikor személyesen is felkerestük az érintetteket Vaszaron, a családanya meghatottan fogadta az újabb segítségnyújtási szándékot.

Erő a talpon maradáshoz

– Olyan sok szeretetet kaptunk az utóbbi időben, hogy el sem tudom mondani. Sosem voltam nagyravágyó, csupán az vezérel, hogy jobb körülményeket biztosítsak az unokáimnak és a kislányomnak. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen sok kedves, nagylelkű ember mellénk áll a bajban. Leírhatatlan az örömünk. Másfél éve került hozzám a két unokám, az ötéves Viki és a négyesztendős Vanessza, azóta el sem tudnám képzelni az életemet nélkülük. A 15 éves lányommal, Irénkével együtt ők a mindeneim, értük élek. Azzal, hogy az új házban biztonságban tudom a gyerekeket, még nagyobb erőt kaptam a talpon maradáshoz. Nagyon-nagyon köszönöm minden segítőnknek! – fogalmazott meghatottan Kelemen Tímea a Naplónak nyilatkozva.

Bekes Attilától, a Tímeáéknak segítő civil összefogás egyik tagjától megtudtuk: a 3,5 millió forintért árult, mintegy 55 négyzetméteres, külön fürdőszobával rendelkező vaszari ingatlan tulajdonosa beleegyezett, hogy a bajba jutott család a vételár kifizetése előtt beköltözhessen a házikóba. – A legfontosabb az lenne, hogy meglegyen a pénz a házra. Ehhez kérjük mindazok támogatását, akik megengedhetik maguknak, hogy segítsenek egy rászoruló családon. Minden forintnak nagy jelentősége van. Az ingatlan egyébként idén nyáron átesett egy felújításon, majd pedig Tímeáék beköltözése előtt 15-20 tettre kész civillel egy nap alatt lakhatóvá tettük. Többek között megjavítottuk a villanyt, az ajtókat, az ablakokat, természetesen társadalmi munkában. Mint minden házra, nyilván erre is lehet még költeni, de az első most az, hogy kifizessük a vételárat, ezáltal véglegesen a gyerekeké lehessen az ingatlan – húzta alá Bekes Attila.

A Napló idei karácsonyi adománygyűjtésén Kelemen Tímeának és két unokájának, az ötéves Vikinek és a négyesztendős Vanesszának, valamint 15 éves lányának, Irénkének segíthetnek olvasóink Fotó: Polgár Tibor/Napló

 

Aki úgy gondolja, megelőlegezett karácsonyi ajándékként anyagilag is tud és akar segíteni Kelemen Tímea unokáinak és gyermekének az újrakezdésben, adományait a Takarékbank Zrt. 50420685-10001916 számú számlájára juttathatja el. Név és közlemény: Kelemen Ház. A Napló adománygyűjtő akciója december 16-ig tart – igazán emlékezetes lenne 2019 karácsonya Veszprém megyében, ha a szeretet ünnepére új otthont kapna egy rászoruló család!

Jótékonysági hangversenyt ad a Veszprémi Petőfi Színházban november 15-én, pénteken 19 órától Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara a Kelemen család megsegítésére. A támogatói jegyekből befolyt összeg is hozzájárul a vaszari ház vételárának kifizetéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában