nagy örömmel fogadták az alpolgármester meghívását

2019.10.12. 11:00

Civil körök ismerkedtek a veszprémi állatkert csodáival

Némedi Lajos alpolgármester – képviselői keretéből – állatkerti látogatásra hívta a Cserháti Társaskör és az Újtelepi Baráti Kör tagjait.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Török László igazgató az állatkert bejáratánál köszöntötte a több mint 30 vendéget, akik Csizmadia Károly tanár úr segítségével elindultak, hogy felfedezzék az állatkert legújabb fejlesztéseit.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A népszerű zoopedagógus számos érdekességet mesélt és mutatott meg a csoportnak a mintegy háromórásra tervezett, kellemes séta során. Némedi Lajos alpolgármester elmondta, hogy azért hívta meg a két baráti kör tagságát, mert úgy véli, hogy azt a csodát, ami az elmúlt években az állatkertben történt és amire joggal lehetünk büszkék, azt minden veszpréminek látnia kell.

Édes Gyuláné a Veszprém–Cserháti Társaskör Kulturális Egyesület elnöke elmesélte, hogy nagy örömmel fogadták az alpolgármester meghívását. A tagság az első hívó szóra azonnal jött, hogy megnézzék a megújult Veszprémi Állatkertet, amely állandóan változik és folyamatosan szépül.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Godzsa Zoltán az Újtelepi Baráti Kör elnöke a séta során felelevenítette régi állatkerti emlékeit. Kiderült, hogy diák korában rengeteg társadalmi munkát végzett itt, és olyan szerencsés volt, hogy kezébe foghatta az első kisoroszlánt Nórát is.

 

Tősgyökeres veszprémiként végig kísérte az állatkert fejlődését és most örömmel tapasztalta, hogy mindenkit ámulatba ejtettek a látottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában