Népszerű a fiatalok között

2019.10.11. 11:30

Az Országos Haditorna Verseny Veszprém megyei döntőjén 19 csapat vett részt

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében, a Magyar Honvédség a 2019/2020-as tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt, amelynek Veszprém megyei döntőjén 19 csapat vett részt.

Marton Attila

20191010 Veszprém Schönherz Sportpálya Országos Haditorna Verseny megyei döntője az MH KIKNYP - 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ szervezésében Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az országos vetélkedés megyei fordulóját az MH KIKNYP – 3.Toborzó és Érdekvédelmi Központ szervezte meg Veszprémben, a Schönherz sportpályán. A fiataloknak izgalmas kihívást jelentett a versenyen a kilencedik feladat, a csatakereszt hajítása.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A haditornaverseny az előző években nagy népszerűségre tett szert az iskolák és a diákok körében is, ennek köszönhetően 19 középiskolából 19 csapat érkezett a megyei döntőre.

– A cél az, hogy bepillantást nyerjenek a fiatalok a honvédség életébe. Olyan versenyszámokat állítottunk össze, amelyek kötődnek a honvédséghez és minden megyében ugyanezeket a versenyszámok kell teljesíteniük a csapatoknak – mondta el Soós Gyula őrnagy, a 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka a szervezők nevében. A 9–12. évfolyamos diákokból álló négytagú csapatokra kilenc feladat várt.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fiatalok tájfutás, katonai tereptan, kézigránát célba dobás, lövészet, honvédelmi totó, fegyveres váltófutás, elsősegélynyújtás, akadálypálya teljesítése, valamint csatakereszt hajításában adhattak számot ügyességükről és tudásukról. Utóbbi feladat eredményét csak holtverseny esetén vették figyelembe a szervezők. A rendezvény fontos célja volt még az egészséges közösségi versenyszellem fejlesztése is, hiszen a résztvevők bizonyíthatták kollektív rátermettségüket.

A csapatverseny országos döntőjén az őszi fordulók megyei győztesei mérhetik össze tudásukat Budapesten. Megyénket az ajkai Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata képviselheti majd, mivel ők nyerték meg a megyei döntőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában