Távol tartást rendeltek el

2019.09.11. 07:00

Halálosan megfenyegette volt élettársát a férfi

Fellépett a Veszprém Megyei Főügyészség hozzátartozók közötti erőszak miatt indult, megelőző távol tartás elrendelése iránti bírósági polgári nem peres eljárásban.

Kovács Erika

Ennek eredményeként a Veszprémi Járásbíróság elrendelte, hogy egy férfi 60 napig köteles magát távol tartani a volt élettársától – közölte a főügyészség.

Az ügyben egy Balaton-parti településen élő, 68 éves nő tett bejelentést azzal, hogy volt élettársa lakrészének ablakát betörte, majd többször megütötte, korábban azzal is fenyegette, hogy megöli.

A nő a bántalmazás miatt nem kezdeményezett büntetőeljárást, de a pakisztáni férfival szemben rendőri intézkedést, illetve megelőző távoltartást kért. A főügyészség rámutatott, a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvény szerint a rendőrség helyszíni intézkedések alapján hivatalból, illetve bejelentésre is elrendelhet ideiglenes megelőző távoltartást, ha az összes körülményből lehet számítani a hozzátartozók közötti erőszakra.

Az említett ügyben a rendőrség a nő elmondása, és a helyszínen tapasztaltak alapján haladéktalanul döntött az ideiglenes, 72 órás, megelőző távoltartásról, és határozatát megküldte a távoltartás elrendelésére illetékes Veszprémi Járásbíróságnak. Tekintettel arra, hogy az ügyész a bíróság eljárásában felléphet, a Veszprém Megyei Főügyészség élt e jogával, és az ügyben tartott személyes meghallgatáson a megelőző távoltartás elrendelését indítványozta. A járásbíróság jogerős végzésében a bántalmazott asszony kérelmének, illetve az ügyészi indítványnak helyt adott, és 60 napig elrendelte a távoltartást, mialatt a férfi köteles magát a nő lakóhelyétől távol tartani, és tartózkodnia kell attól is, hogy a volt élettársával közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen. A megelőző távoltartás megszegése szabálysértés, amely elzárást von maga után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában