Virágos Veszprém 2019

2019.09.28. 07:00

Évről évre virágosabb, szebb, élhetőbb lesz Veszprém

A Virágos Veszprém 2019 program – amelyet az idei esztendőtől neveznek így – képviselői márciustól szeptemberig járták a várost és nézték a kerteket, erkélyeket, közterületeket, hogy hol díszítették minél szebb virágokkal az ott élők a környezetüket.

Juhász-Léhi István

A különdíjas Tóth Attila veszi át Ovádi Pétertől az elismerést: az oklevelet és egy herendi vázát

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az idei program díjkiosztó ünnepségét pénteken este rendezték a városházán.

Kavalecz Tibor főszervező stílszerűen azzal kezdte megnyitóját, hogy „aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet”. Megköszönte a díjkiosztón jelen lévőknek azt, hogy szépítik, virágosítják a várost. Felhívta a figyelmet a városra 2023-ban váró Európa Kulturális Fővárosa címre, melynek kapcsán szerinte nem mindegy, hogy majd milyen képet kapnak a megyeszékhelyre érkező vendégek.

Ovádi Péter ország­gyűlési képviselő kiemelte: büszke arra, hogy a Virágos Veszprémért program fővédnöke lehet, mert mint mondta, „Veszprém mindannyiunk büszkesége, Veszprém egy közös szerelem”.

Úgy vélte, jó, ha zöld és virágos a város, amiért az erre a programra jelentkezők nagyon sokat tettek és tesznek napról napra. Ez a rendezvény pedig az a fórum, ahol megköszönik a szervezők azt a munkát, amit elvégeztek. Hozzátette, a veszprémiekre büszkék lehetünk a virágosítás kapcsán is.

– Mind a város vezetése, mind a veszprémiek felkészültek a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, ám minden évben többet fogunk tenni azért, hogy minél virágosabb, szebb és élhetőbb környezetben éljünk – mondta Ovádi Péter.

A különdíjas Tóth Attila veszi át Ovádi Pétertől az elismerést: az oklevelet és egy herendi vázát

A programban való részvételért az elismerő oklevelek mellett egy kerámiaemléket vagy egy üveg bort is átvehettek a „virágosítók”. Ugyanakkor különdíjban részesült Tóth Attila. Harmadik helyezést ért el Talián Gábor, második lett Vingelman József, míg a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára Horváth Józsefné állhatott fel, azaz az első helyezésért járó elismerést vihette haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában