Hetedik-nyolcadikosokat várunk

2019.03.27. 11:00

Idén is Ladik vetélkedő

A Napló idén ismét meghirdeti a Ladik – Lapot a diákoknak – médiavetélkedőt általános iskolás, hetedik, nyolcadik osztályos diákok számára.

A vetélkedőt először tizenkét éve rendeztük meg. A cél az volt, hogy tapasztalatokat szerezzünk egy olyan olvasásra nevelési programban, amely a középiskolásoknak szóló Séta program alatti korosztályt célozza meg. A Ladik program játékos és kicsit komolyabb feladatokkal vegyesen hívja fel a figyelmet a nyomtatott sajtó létére és érteti meg a gyerekekkel az újságolvasás lényegét. A vetélkedőt idén a Mediaworks Hungary Zrt. régiós vetélkedőként rendezi meg, négy fordulóban.

A vetélkedő két megyei fordulóból, egy megyei döntőből és egy régiós döntőből áll (Fejér, Vas, Veszprém és Zala megye részvételével). A megyei döntőkbe öt-öt csapat juthat be.

Az első fordulóban lapunkban megjelenik a jelentkezési lap és a 13+1 kérdést tartalmazó totó; az iskolák, a csapatok április 23-áig jelentkezhetnek a vetélkedőre. A második fordulóban az iskolásoknak feladatlapot kell kitölteniük és május 10-ig visszaküldeni. Veszprém megye legjobban teljesítő öt csapata a harmadik fordulóban, a megyei döntőn mérheti össze tudását. A május végi régiós döntőn Fejér, Vas, Veszprém és Zala megye legjobb csapata verseng a fődíjért a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban.NA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában