Ízőrzők főzőpartija

2018.12.19. 13:00

Több mint száz tányér kocsonyát készítettek Úrkúton

Tizedik alkalommal szervezték meg helyi fiatalok az úrkúti kocsonyafőzést, amely egyszerre hagyományápolás, ízőrzés és baráti összejövetel.

Horváth Gábor

Az úrkúti társaság idén is lelkesen főzte a kocsonyát, a munkához helyi disznótoros és házi pálinka is dukált

Megtartották most már hagyománnyá váló főzős összejövetelüket az úrkúti fiatalok; a társaság tíz évvel ezelőtt találta ki, hogy az adventi időszak egyik szombatján minden esztendőben közösen kocsonyát készít.

Az úrkúti társaság idén is lelkesen főzte a kocsonyát, a munkához helyi disznótoros és házi pálinka is dukált

A kezdeményezés célja – a baráti találkozón túl – az volt, hogy ápolják a helyi gasztronómiai hagyományokat. A fia- talok az évek alatt egyre rutinosabbak lettek, ételüknek mind esztétikai, mind ízbeli minősége folyamatosan javult, s állítják: kocsonyáikat ma már bátran odateszik bármelyikük édesanyja által főzött kocsonya mellé. A résztvevők idén is több mint száz tányérral készítettek a hagyományos téli fogásból.

Hangsúlyozták, az egész napos, jó hangulatú eseménnyel szeretnének példát mutatni közösségépítés, illetve hagyományápolás terén korosztályuknak és a náluk is fiatalabbaknak a mai, egyre személytelenebbé váló világban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában