pályázat

2018.12.05. 20:00

Így meghittebb lehet az ünnepük – Adventi forgatag a pápai gyógypedagógiai iskolában

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Vajda Márta iskola a szokásosnál gazdagabb adventi programkínálatot tud biztosítani a többségében (mély)szegénységben élő tanulói számára.

Laskovics Márió

Deli Ádámné gyógypedagógus, logopédus pár felsős diákkal készíti az ajándékdobozokból álló adventi kalendáriumot

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben szombaton kezdetét vette az adventi programok sora. A felső tagozatosok a tanárok segítségével az iskola történetének első adventi koszorúját, egy fenyőfa alakú, ajándékdobozokból álló adventi kalendáriumot, valamint karácsonyi képeslapokat készítettek.

Deli Ádámné gyógypedagógus, logopédus pár felsős diákkal készíti az ajándékdobozokból álló adventi kalendáriumot
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mindezt az E.ON Hungária „Adventi forgatag” elnevezésű pályázatán elnyert 321 ezer forintos támogatásból „engedhette meg” az iskola Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványa. Az összeg további öt program megvalósítására is elegendő – tudtuk meg Csutiné Papp Orsolya intézményvezetőtől.

Az ötletes adventi naptár dobozai édességet és karácsonyi mesét rejtenek. Fényképezőgéppel a nyakában Csutiné Papp Orsolya intézményvezető
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Iskolánk eléggé családias jellegű, sok esetben mi, tanárok vagyunk a gyermekek második családja. A karácsonyi ünnep közeledtével igyekszünk pótolni a hiányzó családtagokat, illetve azt, amit a tanulóink családja anyagilag nem tud megengedni magának. Nem minden évben jön könnyen össze, hogy ehhez megfelelő anyagi támogatást biztosítsunk. A tankerületi központ éves munkafeladatokra, kézműves foglalkozásokra kiosztott csekély összegén felül anyagi támogatásra az alapítványunk, illetve kollégáink jó szándékából számíthatunk – mondta el az intézményvezető.

A támogatásból megvalósuló programsorozat első alkalmán elkészült az iskola történetének első adventi koszorúja. Középen Deli Ádámné
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Hozzátette, szerencsére az ifjú pedagógusok átveszik az intézmény szellemiségét, és igyekeznek megfelelően bekapcsolódni az oktatáson túlmutató légkörű munkába. Egyiküknek, Deli Ádámnénak köszönheti az iskolai alapítvány a sikeres pályázatot.

A felső tagozatos diákok karácsonyi képeslapot is készíthettek
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Deli Ádámné gyógypedagógus, logopédus az iskola adventi programsorozata kapcsán elárulta, ezáltal színesebbé teszik a többségében mélyszegénységben, szegénységben élő diákjaik ünnepi készülődését. Az adventi naptárt az alsósoknak készítették meglepetésként. A dobozok tartalmát – egy csomag édesség és egy karácsonyi mese – minden nap együtt fogyasztják el az osztályok. A fennmaradó összegből Mikulás-ünnepélyt, diamesefilmes teadélutánt, bejglisütést és mézeskalács-díszítést, kézműves játszóházat szerveznek, valamint zárásként karácsonyi ünnepséggel lepik meg a szülőket, diákokat, támogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában