Ünneplő önkéntes tűzoltók Tótvázsonyban

2018.10.16. 11:00

Miniszteri elismerő oklevelet vehettek át az évfordulón

A Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület – egyedüliként a megyében – hivatásos tűzoltók nélkül, önállóan is végezhet mentést. Az egyesület a kiemelkedő szakmai munkájáért miniszteri elismerő oklevelet kapott.

Molnár Sándor

A tótvázsonyi tűzoltók Kontrát Károly képviselővel az ünnepség után Fotó: Molnár Sándor

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte a Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A jubileumi ünnepségen részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Dányi Béla tűzoltó dandártábornok is. Érkeztek tűzoltó vendégek a németországi Dobelből és Aschaffenburgból is, akiknek a támogatása nélkül ma nem tarthatna itt a szervezet.

Horváth Zoltán, a jubi­láló egyesület parancsnoka elmondta, hogy a megalakuláskor egy Németországból kapott kismotorfecskendővel és kézi szerszámokkal rendelkezett az akkor 12 fős tagság. 2000-ben az önkormányzat biztosított számukra új tűzoltószertárt, és szert tettek egy IFA típusú tűzoltó járműre. 2002 őszén a testvértelepülés, Dobel, egy Mercedes tűzoltó gépjárművet adományozott a falunak, majd pár év alatt 18 főre nőtt a létszámuk.

A tagság folyamatosan fejleszti tudását, 2016-ban az egyesület önálló beavatkozó jogosultságot szerzett. Ekkor az aschaffenburgi tűzoltóktól egy Iveco típusú tűzoltó gépjárműfecskendőt kaptak ajándékba. Az elmúlt 20 év alatt 18 első helyet szereztek az önkéntes tűzoltók megyei versenyén, és részt vettek az ország területét érintő nagyobb katasztrófák felszámolásában is. Sipos Ferenc polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy településükön biztonságot nyújt az önkéntes tűzoltó egyesület, és reményét fejezte ki, hogy a következő húsz évük is olyan sikeres lesz, mint amilyen az előző volt.

Kontrát Károly kalapot emelt a helyi tűzoltók tevékenysége előtt, hiszen mint mondta, a biztonság a legnagyobb közösségi érték ma, amelyhez önök hozzájárulnak itt és a környező településeken is.

A térség országgyűlési képviselője nem érkezett üres kézzel. Kiemelkedő szakmai tevékenységükért miniszteri

elismerő oklevelet adott át az egyesület parancsnokának, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter írt alá. A beszédeket követően a rendezvény zenés produkciókkal folytatódott és baráti vacsorával zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában