Szeretettel és elismeréssel övezve

2018.10.26. 07:00

A kitüntetett Aikelin Sándort köszöntötték tapolcai otthonában

Aikelin Sándor egykori Gulag-foglyot 97 évesen érte az a megtiszteltetés, hogy a Magyar Arany Érdemkereszt elismerést megkapta. A Tapolca Medence Vadásztársaság nevében Farkas Imre elnök és Závori László társasági tag, otthonában köszöntötték a szépkorú kitüntetettet.

Borsos Renáta

Aikelin Sándort (középen) a Tapolca Medence Vadásztársaság nevében Farkas Imre és Závori László köszöntötte Fotó: Borsos Renáta/Napló

Aikelin Sándor az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a kitüntetését Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterétől és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől vehette át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Aikelin Sándort (középen) a Tapolca Medence Vadásztársaság nevében Farkas Imre és Závori László köszöntötte Fotó: Borsos Renáta/Napló

A 97 esztendősen is teljes szellemi frissességben élő egykori Gulag-fogoly lapunknak megmutatta az érdemkeresztet és az elismerést, amelyben olvasható volt-e pár sor: „A legnagyobb megpróbáltatások közepette is megőrzött emberségével és hazaszeretetével, generációk számára példát mutató elismeréseként” megkapta az érdemkereszt polgári tagozatának a kitüntetését. Sanyi bácsi, egykoron a tapolcai Bauxit Bányász Vadásztársaság irodavezetőjeként dolgozott 25 éven át. A ma már Tapolca Medence Vadásztársaság néven működő társulás nevében Farkas Imre és Závori László ajándékkosár kíséretében fejezték ki tiszteletüket, baráti szeretettel gratulálva az egykori irodavezető, Aikelin Sándornak felesége és családja körében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában