iskola

2018.06.07. 19:15

Megkezdődtek az emelt szintű, szóbeli érettségik

Június 7-én országszerte megkezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák.

Juhász-Léhi István

Sokszor a diákok és a felnőttek is összetévesztik a két célt: azt, hogy középiskolás tanulmányai végére egy átfogó tudás- és készségrendszer birtokába kerüljön a gyerek, azzal, hogy mindenáron jó eredménnyel érettségizzen le. Ám a kettő nem ugyanaz Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Mindenki próbálkozik vele

-Nálunk mindegy gyermek részt vesz az emelt szintű érettségin, hiszen két tannyelvű gimnázium vagyunk és az angol nyelvű érettségit emelt szinten teszik le tanulóink, illetve vannak olyan emelt szintű érettségik, ami a szakhoz, a felvételihez szükséges, és amelyet az egyetem elő ír – nyilatkozta lapunknak Dudásné Pirik Mariann, a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Attól függ, hogy mi a tantárgy

Megtudtuk: az emelt szintű érettségi mindig külső helyszínen zajlik. Az Oktatási Hivatal meghatározott időpontot ad a szóbelik kezdési napjára, amely idén június 7.-e volt, míg a záró nap június 14-e lesz. Gyakorlatilag a Kormányhivatal értesíti ki a diákokat, hogy melyik nap kerül rájuk a sor. Dudásné Pirik Mariann arról is beszélt, hogy ha például matematikából, vagy történelemből mennek a diákok emelt szinten vizsgázni, angol nyelven, akkor bizonyosan Győrbe, Budapestre, a Vetésibe, vagy a Lovassyba mennek. Attól függ, hogy mi a tantárgy, s annak megfelelően osztja be őket a Kormányhivatal a vizsgabizottságokba.

A vizsgáknak ugyan még nincs vége, ám kérdésünkre Dudásné Pirik Mariann elmondta, hogy szokásosan jó tanévet fognak zárni 2017/2018-ban is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában