Jegyzet

1 órája

Hogy fogadnák a veszprémi kézilabda szurkolók Aron Pálmarssont?

Sajtóhírek szerint visszatérhet a veszprémi kézilabdacsapathoz az izlandi irányító. Aron Pálmarsson korábban már játszott a királynék városában, ahonnan akkor furcsa körülmények között távozott.

Horváth Gábor

A Veszprém HC csütörtökön a dán Fredericia HK ellen játszott Bajnokok Ligája csoportmérkőzést, amelyen begyűjtötte a pontokat. A találkozó, amelynek napján röppent fel Aron Pálmarsson visszatéréséről szóló hír, több szempontból is érdekes volt. Először is sajnos súlyosan megsérült Jehia el-Dera, az egyiptomi balátlövő térdszalag-szakadást szenvedett, így hosszú időre kiesett a csapatól. Természetesen az eset sokkolta a társakat, a bakonyiak eléggé bizonytalanul, sokat hibázva kézilabdáztak, amit a fiatal és rutintalan vendég együttes kihasznált. A Fredericia szorossá tette a küzdelmet, még az utolsó percben is felzárkózott mínusz egyre, végül 34-32-es eredménnyel ért véget a meccs. Az összecsapást követően el-Dera sérülése volt a fő téma, ami ugyanakkor felerősítette a Pálmarssonnal kapcsolatos pletykákat, a rutinos izlandi ugyanis akár képes lenne helyettesíteni az egyiptomit.

Sajtóhírek szerint Aron Pálmarsson a veszprémi kézilabdacsapatban folytatja pályafutását. Az izlandi irányító korábban már szerepelt a bakonyiaknál.
Sajtóhírek szerint Aron Pálmarsson a veszprémi kézilabdacsapatban folytatja pályafutását. Az izlandi irányító korábban már szerepelt a bakonyiaknál. Pálmarsson (a labdával) legutóbb 2022 tavaszán járt a Veszprém Arénában
Fotó: Penovác Károly / archív

Aron Pálmarsson érdekes körülmények között távozott

Aron Pálmarsson 2015-ben érkezett Veszprémbe a THW Kiel csapatától, mint a világ egyik legjobbja. Az izlandi válogatott irányító, balátlövő a bakonyiakkal magyar bajnok és kupagyőztes lett (kétszer-kétszer), a Bajnokok Ligájában pedig ezüst- és bronzérmes. Érdekesség, hogy a 2016-os BL-kírásban ő lett a négyes döntő legjobb játékosa, és egy évvel később is bekerült az all-star csapatba.

Pálmarsson szerződése 2018-ig szólt, de a remek kézilabdázó ezt nem töltötte ki, már 2017-ben távozott, a Barcelona alakulatához igazolt. A felek válása nem volt zökkenőmentes, bár a szurkolók csak találgathatták az okokat, annyi bizonyos, hogy történt valami a háttérben, ami miatt megromlott a viszony az izlandi játékos és a klub vezetősége között.

Ez már régen történt, a drukkerek emléke azonban él az esetről. Pálmarsson a folytatásban négy évet töltött Barcelonában, majd két idényben a dán Aalborgot erősítette. Ezen időszak alatt az izlandi mindössze egy alkalommal, 2022 májusában játszott veszprémi közönség előtt, és a fogadtatása nem volt éppen barátságos.

Aron Pálmarsson tavaly hazaigazolt, jelenleg a Hafnarfjördur kézilabdázója, a handball-planet.com szerint nem sokáig, mert Veszprémbe készül. Az irányító 34 éves, képességei alapján tudna segíteni a Veszprémnek, kérdés, hogy milyen az erőnléti és egészségi állapota. A másik nagy kérdés: milyen fogadtatást kapna a Veszprém Arénában, illetve hogyan reagálnának arra a szurkolók, ha esetleg nem megy neki a játék?

Nem valami jó a viszony a Barcelonával

Akadnak még további nyitott kérdések a veszprémi kézilabdacsapat játékosállományának változásával kapcsolatban, különösen a Barcelonával való nem éppen felhőtlen átigazolásai viszony mentén. Korábban lapunk is megírta, hogy Ludovic Fabregas nagy eséllyel visszatér Spanyolországba, a francia beállós állítólag családi okok miatt döntött a távozás mellett. Ami a másik irányt illeti, az átlövő Dika Mem és a kapus Emil Nielsen merült fel mint lehetséges veszprémi érkező, de más nevekről is lehet hallani. A Barcelona háza táján nem örültek a kiemelt bakonyi figyelemnek, ami kulcsjátékosaikat illeti, és nemrég nemtetszésüknek adtak hangot.

Annyi biztos, hogy pozitív, ha egy klub klasszis játékosokkal tud erősíteni, ugyanakkor minden alkalommal érdemes megvizsgálni azt, érdemes-e idehozni valakit csak azért, mert „nagy” név. Főleg a közelmúlt tapasztalatai alapján fontos lenne Veszprémben is letisztázni, hogy ki illik bele az adott projektbe, ki passzol a csapathoz. Ezek mellett a szurkolók véleménye sem elhanyagolható, nem beszélve az egyesület nemzetközi renoméjáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában