KÖRKÉP

2018.04.06. 07:30

Országgyűlési képviselő-választás 2018

Április 8-án, vasárnap ismét országgyűlési képviselőket választ az ország.

Kovács Judit és Szecsődi Gábor, a veszprémi választási iroda két munkatársa előkészületeket végez a vasárnapi parlamenti választásokra. Április 8-án reggel hat órakor nyitnak a szavazóhelyiségek, és este hétig tartanak nyitva  Fotó: Nagy Lajos/napló

Hol szavazhatunk, mikor, kikre, milyen új szabályok szerint? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a valasztas.hu segítségével.

Április 8-án reggel hat órától este hétig tartanak nyitva a szavazóhelyiségek. Mindenki a számára kijelölt szavazókörben adhatja le voksát, ennek címét a már korábban kiküldött választási értesítő tartalmazza. Ha valaki nem biztos benne, hol szavazhat, a valasztas.hu-n utánanézhet. Csak az szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel. Minden szavazónak igazolnia kell személyazonosságát (érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel), valamint a lakcímét vagy személyi azonosítóját (pl. lakcímkártyával). A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapokat, az átvételt a névjegyzék aláírásával igazolja. A lejárt érvényességű okmányokkal rendelkezők nem szavazhatnak, őket a szavazatszámláló bizottság köteles visszautasítani még akkor is, ha a bizottság tagjai személyesen ismerik, és a névjegyzéken is szerepelnek.

Kovács Judit és Szecsődi Gábor, a veszprémi választási iroda két munkatársa előkészületeket végez a vasárnapi parlamenti választásokra. Április 8-án reggel hat órakor nyitnak a szavazóhelyiségek, és este hétig tartanak nyitva Fotó: Nagy Lajos/napló

A parlamenti választásokon mindenkinek két szavazata van, egyet egyéni jelöltre, egyet pedig pártlistára adhat le. Érvényesen szavazni csak a szavazólapon szereplő jelöltre, listára lehet. A felsorolt jelöltek, listák közül csak egyet lehet választani, több választása esetén a szavazat érvénytelen lesz. Érvényesen szavazni a jelölt neve melletti, illetve a lista neve feletti körbe tollal írt két, egymást metsző vonallal lehet (X vagy +). A szavazólapot a kitöltést követően borítékba kell helyezni, és a borítékot a szavazóurnába kell dobni (a szavazólap borítékba tétele belföldi szavazásnál – az átjelentkezés kivételével – nem kötelező). Ha valaki úgy érzi, elrontotta a szavazólapját, egy alkalommal kérheti annak cseréjét, természetesen az urnába dobás előtt. Figyeljünk arra is, hogy csak a hivatalos bélyegzőlenyomattal ellátott szavazólap érvényes.

Ha valaki a szavazás napján nem tud megjelenni a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben, mert egészségi állapota (például kórházban van), fogyatékossága vagy fogva tartása (például előzetes letartóztatás, szabadságvesztés) ebben megakadályozza, mozgóurnát kérhet. A törvény kizárólag a fenti esetekben engedi meg a mozgóurna igénybevételét, más indokokra tekintettel (például munkahelyi elfoglaltság) nem vehető igénybe. Mozgóurna még a szavazás napján is kérhető 15 óráig, a kérelmet be lehet nyújtani online vagy papíron a szavazatszámláló bizottsághoz.

A korábbi gyakorlattól eltérően most már nincs kampánycsend, de a szavazás napján nem lehet választási gyűlést tartani, és a televízióban, rádióban tilos politikai reklámot közzétenni. A szavazókör bejáratától számított 150 méteren belül (közterületen) nem szabad semmilyen kampánytevékenységet folytatni. Közvélemény-kutatás végezhető a választás napján, de csak a szavazóhelyiségeken kívül, és annak eredményét csak a szavazás lezártát követően lehet nyilvánosságra hozni.

Az országgyűlési képviselők száma a 2001-től érvényes szabályok szerint százkilencvenkilenc. Közülük százhatot egyéni választókörzetekben, kilencvenhármat pedig országos listán választanak. Megyénkben négy választókörzetet jelöltek ki, így értelemszerűen négy egyéni képviselő jut majd be a parlamentbe. Az egyéni választókerületben az a jelölt lesz országgyűlési képviselő, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta. Az országos listát állító pártok közül csak az szerezhet mandátumot, amelyik a szavazatok legalább öt százalékát megkapja, amennyiben két párt közös listát állított, akkor tíz, kettőnél több párt közös listája esetében pedig tizenöt százalék szavazat szükséges a mandátumszerzéshez.

Vasárnap késő este már majdnem végleges eredményeket közölhetnek a választási bizottságok, de a végső eredményre még pár napot várni kell a külföldről érkező szavazatok miatt.

A Napló munkatársai egész nap követik az eseményeket, és a veol.hu-n minden friss információt megtalálhatnak olvasóink a szavazás napján.

Kikre szavazhatunk Veszprém megyében?

1-es számú, Veszprém székhelyű választókerület

Hites Viktor LMP

Hites Viktor

1976-ban születtem Veszprémben. Lókúton, a választókerület egyik kis bakonyi falujában élünk 2014 óta feleségemmel, Mártival és Gergő fiammal, aki júniusban lesz hatéves. Környezetmérnökként végeztem a Veszprémi Egyetemen, jelenleg szabadtéri szabadidősport-rendezvények, terepfutóversenyek, teljesítménytúrák, tájfutó- és sífutóversenyek, túlélőtúrák szervezésével foglalkozom. Azért vállalkoztam közéleti szereplésre az LMP színeiben, mert vállalhatatlannak tartom azt a politikai kultúrát, amely mára kialakult az országban, hogy intézményesítetté vált a korrupció, a gyűlöletkeltés, és a sajtószabadságot már csak hírből ismerhetjük. Magyarország jövője szempontjából elengedhetetlennek tartom, hogy javítsunk az ország versenyképességén, járulék- és adócsökkentés segítségével az alacsony jövedelműek helyzetén. Paks2 helyett el kell kezdenünk végre kiaknázni megújuló energiaforrásainkat, a Fidesz által erőltetett teljesen központosított oktatási rendszer helyett egy autonóm, szabad és gyermekközpontú oktatási rendszert kell felépítenünk, hogy hasznosítható, XXI. századi tudást nyújthassunk gyermekeinknek. Foglalkoznunk kell végre az egészségüggyel és javítani annak állapotán. A fenntarthatóság érdekében a kistelepülések népességmegtartó erejét növelnünk kell járható utak és elérhető közszolgáltatások biztosításával.

Teremtsünk olyan közéletet, amelyben szívesen és jóérzéssel vehet majd részt minden magyar ember!

Ovádi Péter Fidesz–KDNP

Ovádi Péter

Életem összefonódik Veszprémmel. Itt jártam általános és középiskolába, és itt szereztem meg diplomámat a Pannon Egyetemen. Feleségemmel és két gyermekemmel közösen élünk Veszprémben. 2010-től kezdődően mint önkormányzati képviselő, 2015 óta pedig mint a Fidesz választókerületi elnöke dol-gozom a térségért és az itt élőkért. Büszke vagyok 2010 óta elért közös, sikeres munkánk eredményeire. Veszprémen végigsétálva sorban találkozunk azokkal a fejlesztésekkel, amelyek meghatározzák az itt lakók mindennapjait. Gondoljunk csak a teljesen megújult belvárosra, a város kulturális életének új ékkövére – a Hangvillára –, a Veszprém Agórára, a csodálatos Veszprém-völgyre vagy a vár aljában elterülő Margit-romok és Szerelem-sziget környékére. A fejlesztések azonban a választókerület többi települését sem kerülték el. Nagyon örülök, hogy választókerületi elnökként jelen lehettem számos óvoda, iskola és önkormányzati épület megújításánál.

Veszprém és a térség történelmi lehetőség előtt áll. Orbán Viktor miniszterelnök és Porga Gyula polgármester a Modern Városok Program keretében több mint 75 milliárd forint keretösszegű támogatásról állapodott meg, amelynek az előkészületei javában zajlanak. Ahhoz, hogy megkezdett munkánkat folytatni tudjuk, olyan képviselőre van szükség, aki nem a saját érdekei mentén politizál és nem csak vendégként van jelen a térség életében. Olyan képviselőre van szükség, aki együttműködésben, közösen Veszprém és a térség polgármestereivel, az itt élőkért dolgozik.

Varga-Damm Andrea Jobbik

Varga-Damm Andrea

Ügyvéd, Veszprém szülötte vagyok. A városban kezdődött személyiségem kiteljesedése, az itt kapott fantasztikus impulzusoknak köszönhetem, hogy érvelni tudok, tudást szereztem, igényes vagyok arra, hogy mindig csak az igazat mondjam. Feladatomnak tekintem, hogy, azon túl, hogy megtörténjen a kormányváltás, megpróbáljam elmozdítani a város közösségét egy sokkal vidámabb, szabadabb, örömtelibb közösségben zajló élet felé, hogy megújuljanak a körzet útjai, valamint 21. századi egészségügyi ellátást teremtsünk. Ma Veszprém és környékének nem egy gombnyomó automatára van szüksége. A független jelölt sem jó megoldás ezúttal, hiszen ő nem vesz részt kormányalakításban, vele a körzet örökké ellenzékben maradna. Most olyan időket élünk, amikor nagyon erős, nagyon komoly, a feladattal teljes mértékben tisztában lévő képviselőre van szüksége a körzetnek. A kormányváltásra esélye egyedül a Jobbiknak van, s mi felkészültünk erre.

Továbbá:

Kész Zoltán, független; Meződi János Momentum; Nagy Éva Összefogás Párt; Szimmer Ákos MKKP.

2-es számú, Balatonfüred székhelyű választókerület

Deák Istvánné Demokratikus Koalíció

Deák Istvánné

Várpalotán születtem, itt is élek és dolgozom. 2006 és 2010 között országgyűlési képviselőként az oktatási és szociális bizottság tagja voltam. Pedagógusként, iskolaigazgatóként nagyon jól ismerem az itt élő emberek életét. Meggyőződésem, hogy az elmúlt nyolc év ámokfutása, intézkedései az emberek megélhetését, életkörülményeit egyre nehezebbé tették. Katasztrofális helyzetbe került az egészségügy, az oktatás. A médiát maga alá gyűrte a hatalom. Nincs független ügyészség, virágzik a korrupció.

Számtalan embert ért igazságtalanság az elmúlt években. A rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata, a rendvédelmi dolgozók, nyugdíjasok kedvezményeinek megvonása, a minimálbéresek megadóztatása, a családi pótlék változatlanul hagyása miatt az emberek rosszabbul élnek. A demokratikus ellenzék győzelme esetén a Demokratikus Koalíció azonnal megkezdi a kárelhárítást. Ebben én az oktatási, szociális, munkaügyi területen tudok segíteni. Ezen túl vizsgálatot kezdeményezek minden olyan ügyben, ahol felmerül a korrupció gyanúja, például a balatoni és környéki ingatlanok felvásárlása, a közvilágítás, fejlesztések esetén. Kérem, hogy támogassák megválasztásomat.

Kepli Lajos Jobbik

Kepli Lajos

A napi rendszerességgel kirobbanó újabb és újabb, a Fideszhez köthető korrupciós botrányok nyomán mára a döntő többség számára egyértelművé vált: a jelenlegi kormánynak mennie kell. A hódmezővásárhelyi időközi választás egyértelművé tette, hogy mindez csakis akkor lehetséges, ha a változást akarók egy emberként beállnak a legerősebb jelölt mögé. Veszprém megye 2-es számú választókerületében, ahogy országosan is, a Jobbik a kormányváltó ellenzéki erő. A párt országgyűlési képviselőjeként nyolc éve emelem fel szavam a parlamentben a Balaton és Várpalota térségében élőkért. A kerület kormánypárti egyéni képviselője sajnos ezt négy év alatt egyetlenegyszer sem tette meg. Ehelyett csendben tűri, hogy Mészáros Lőrinc és köre mindent felvásároljon. Ennek véget kell vetni! Mi megszüntetjük a korrupciót, javítjuk az egészségügyi ellátást, a kisnyugdíjasok életszínvonalát, határőrséget állítunk fel a határvédő kerítés mellé, valamint fejlődésnek indítjuk Várpalota és a Balaton térségét is. Köszönöm, hogy április 8-án szavazatával támogatja célkitűzéseinket!

Kontrát Károly Fidesz–KDNP

Kontrát Károly

1981-ben szereztem diplomát az ELTE jogi karán. 1998–2002 között a Belügyminisztérium politikai államtitkára voltam, 2002 áprilisa óta vagyok országgyűlési képviselő. 2010-től látom el a Belügyminisztérium parlamenti államtitkári, miniszterhelyettesi feladatait. Született Veszprém megyeiként 28 éve tevékenykedem a közéletben, és ez idő alatt mindvégig a megyében élőkért dolgoztam. A megye, az itt élő emberek és a táj szeretete életem meghatározó érzése. 2014 áprilisában a Veszprém megyei 2-es számú választókerület országgyűlési képviselőjévé választottak.

Az elmúlt négy évben azért dolgoztam, hogy a választókerület minden települése lépjen egyet előre. A legnagyobb eredménynek a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának megépítését tartom, valamint azt, hogy kiszabadítottuk az önkormányzatokat az adósságcsapdából, és a rezsicsökkentéssel a családok terhein is sikerült csökkenteni. Képviselőjelöltjeként az a célom, hogy elősegítsem új munkahelyek létrehozását, az egészségügyi ellátás fejlesztését, mindezzel a családok helyzetének javítását. Támogatni fogom, hogy újabb turisztikai beruházások valósuljanak meg, így a Balaton és térsége Európa legbiztonságosabb üdülőövezete lehessen! Köszönöm a bizalmukat és a támogatásukat! Kérem, hogy vasárnap egyéniben és listán is támogasson szavazatával a szavazólapon 13. helyen szereplő jelöltként!

Továbbá:

Bodroghalmi Gábor Alfréd, CSP; Csonnó Jenőné, Demokrata Párt; Csopják Tamás, Értünk Értetek; Felczán Erzsébet, Összefogás Párt; Gulyás Lászlóné, KÖSSZ; Kiss László, Momentum; Kocsis Erika, ÉBMP; Molnár Richárdné, Tenni Akarás Mozgalom; Pillér Zsolt Márton, Haza Mindenkié; Szirbek Lászlóné, OP; Szolga-László Szindi Márta, Nemzet és Béke.

3-as számú, Tapolca székhelyű választókerület

Fenyvesi Zoltán Fidesz–KDNP

Fenyvesi Zoltán

1964-ben születtem Ajkán. Boldog házasságban élek józan életvitelű, keresztény emberként. Feleségemmel, aki szintén pedagógus, két fiút neveltünk fel. Német–történelem szakos tanárként, illetve iskolaigazgatóként dolgozom és aktív vagyok a közéletben. Az elmúlt évek során jelentős vezetői tapasztalatra és magas szintű politikai kapcsolatokra tettem szert városi, kisebbségi és megyei önkormányzatok, valamint települési bizottságok, illetve civil és egyházi szervezetek irányítójaként, továbbá a Fidesz választókerületi elnökeként. Ezért úgy gondolom, hogy az Országgyűlésben hasznukra lehetek önöknek.

Amit tudtam, azt eddig is megtettem. Részem van abban, hogy az ajkai mentőállomás pihenőjét felújították, a kórház CT-t vásárolt, a rászorulók élelmiszercsomagot és ingyen tűzifát, a tapolcai zeneiskolások pedig új hangszereket kaptak. Ennél azonban többre is képes vagyok, ezért örömmel elfogadtam Orbán Viktor miniszterelnök megtisztelő felkérését, és a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeként elindulok az április 8-ai választáson. Úgy látom, hogy Tapolca, Ajka és a választókerület többi települése 2015-ben az időközi választás apropóján az országos politika és a média prédája lett. A választóknak emiatt nem volt lehetőségük nyugodt, megfontolt döntést hozni. 2018-ban azonban egy optimista, biztonságos, gyarapodó és sikeres ország polgáraiként arról dönthetnek higgadtan, hogy ők is csatlakoznak-e az országhoz.

Én a szó klasszikus értelmében nem politikus akarok lenni, hanem az önök képviselője. Azért akarok bekerülni a parlamentbe, hogy pénzt hozzak onnan Ajkának, Tapolcának, Sümegnek és az egész Balaton-felvidéknek a fejlesztésekre, nekem ugyanis ez a hely a világ közepe. Meg kell erősítenünk a szakképzést, hogy a helyi cégeknek legyen elég szakemberük. Fel kell lendítenünk a turizmust, ami ennek a vidéknek a kitörési pontja.

Magyarország egyetlen erős és összetartó néppártjának képviselőjeként a kormány támogatását garantálom önöknek. Meggyőződésem, hogy ki kell mondani a nyilvánvalót: ha egy országgyűlési képviselő jóban van a kormánnyal, akkor az jó az általa képviselt településeknek. Nem azért, mert a támogatásokat pártpolitikai alapon osztogatják – ha ez így lenne, akkor Szeged például soha nem kapott volna milliárdokat az Orbán-kormánytól –, hanem azért, mert az együttműködéshez méltányosság, korrektség és profizmus kell.

Arra kérem önöket, hogy vegyenek részt április 8-án a választáson és hozzanak józan döntést.

Kárpáti Lajos MSZP–Párbeszéd

Kárpáti Lajos

Budapesten az általános iskolát követően az Autóközlekedési Technikumban érettségiztem, majd két év sorkatonai szolgálatot teljesítettem a Honvéd Folyami Flottillánál. A Maurice Thorez idegen nyelvű tanárképző főiskolán és a Külkereskedelmi Főiskolán végeztem felsőfokú tanulmányaimat. Szakképzettségem külkereskedelmi közgazdász. 1976-tól a Külügyminisztériumban dolgoztam, többnyire francia nyelvterületen. Külföldön öt nagykövetségünkön irodaigazgatóként, attaséként, konzulként, első beosztott diplomataként és ügyvivőként teljesítettem külszolgálatot. Belföldön a Külügyminisztérium Protokoll Főosztályán és a Sajtó- és Nemzetközi Tájékoztatási Főosztályán dolgoztam. Közigazgatási szakvizsgával, konzuli szakvizsgával, C típusú nemzetbiztonsági átvilágítással rendelkezem, franciául felsőfokon, angolul, oroszul középfokon beszélek.

Negyven év közszolgálat után Badacsonytomajra költöztem. 2010-ben alapítottam a badacsonytomaji TETT Közéleti Fórum civil egyesületet. Politikai pártnak nem vagyok tagja. Nős vagyok, egy lányom és egy unokám van.

Rig Lajos Jobbik

Rig Lajos

Ahogy az egészségügyben ledolgozott éveim alatt, úgy most is a tisztesség és a becsület vezérel. Számomra az ember számít, nem a pártszín, ennek fényében igyekeztem minél több helyi problémát feltárni, illetve azokra megoldást találni. Az Országgyűlésben fő célom elérni az egészségügy fejlesztését, ezzel összefüggésben küzdök azért, hogy Tapolcának ismét teljes értékű kórháza legyen, hogy mentős bajtársaim, valamint az egészségügyi és szociális dolgozók végre anyagi és erkölcsi megbecsülésben részesüljenek. Kiemelkedően fontosnak tartom a térség katasztrofális útszakaszainak felújítását, így ezt is szorgalmazom. Személyes vállalásomnak tekintem, hogy megvédjem a közvagyont, így nem fogom hagyni, hogy környékünk szép kastélyai oligarchák kezére kerüljenek. A legesélyesebb ellenzéki jelöltként bízom benne, hogy a kormányváltást akaró választópolgárok megtisztelnek szavazatukkal április 8-án.

Takács Lajos LMP

Takács Lajos

Harmincegy éves közgazdász vagyok, az elmúlt közel tíz évben különböző pénzintézetekben dolgoztam, majd 2016 februárja óta az LMP frakciójának gazdaságpolitikai szakértője vagyok. Számomra az a legfontosabb, hogy egy olyan élhető ország legyen hazánk, ahol jó élni és mindenki képes megvalósítani önmagát, és ezért nem szükséges külföldre költöznie. Meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy itthon is mindenki könnyen tudjon boldogulni és sikeres tudjon lenni. 2015 óta vagyok aktív az LMP-ben: először a budapesti 5–13. kerületi szervezet tagjaként vettem részt az ott szervezett programokban, emellett először itt volt szerencsém megtapasztalni az időközi választások izgalmait. 2016 óta a Veszprém megyei szervezet tagja vagyok – ez a kötődés balatoni születésemnek köszönhető. Korábban már voltam a megyei elnökség tagja is, jelenleg pedig Veszprém megye 3-as választókerületének jelöltjeként várom a 2018-as választást.

Van lehetőség arra, hogy megdöntsük a Fidesz egyeduralmát és egy jobb országot építhessünk. Erre csak mi, LMP-sek vagyunk képesek.

Továbbá:

Bajcsy Bálint Endre, CSP; Csonka Gergő, Hajrá Magyarország!; Gyécsek Ildikó, SZEM Párt; Hajós Erika Ibolya, Munkáspárt; Horváth Magdolna, MIÉP; Király Jonatán, IMA; Molnár Edina, Összefogás Párt; Pavlovics Márk, MKKP; Winkelbauer Klára, MEDETE Párt.

4-es számú, Pápa székhelyű választókerület

Gőgös Zoltán MSZP

Gőgös Zoltán

1960-ban, Pápán születtem. Dabronyban, majd Nagyalásonyban tanultam a betűvetést. A Türr István Gimnáziumban érettségiztem. Két agrár- és egy közgazdászdiplomát szereztem. Az ország egyik legjobb mezőgazdasági vállalatában, a Pápai Állami Gazdaságban dolgoztam és tanultam meg a szakmát. Tizenhat éve vagyok országgyűlési képviselő.

Szavazzanak rám, hogy a ’80-as évek mintájára újra fejlődés és polgárosodás indulhasson el falvainkban, hogy jó utakon járhassunk, hogy legyen mindenhol háziorvos, hogy legyen busz vasárnap is, ha valaki a hozzátartozóját akarja meglátogatni a kórházban. Tegyünk érte együtt, hogy Devecsert és Zircet elkerülje a kamionforgalom, hogy a pápai kórházban újra teljes körű gyógyítás legyen, hogy ne kelljen a betegeknek a belgyógyászaton klíma hiányától szenvedniük.

Érjük el közösen, hogy az értelmetlen fejlesztések helyett jól fizető munkahelyek jöjjenek létre, hogy ne kelljen külföldre menekülni a sárga csekkek miatt. A kisebbség diktatúrája helyett a közös gondolkodást és cselekvést ígérem önöknek. Kérem, április 8-án támogassanak szavazatukkal, és mondjanak igent a Karácsony Gergely által vezetett szociális demokráciára.

Kovács Zoltán Fidesz–KDNP

Kovács Zoltán

Zircen születtem, gyerekkoromban a nyarakat gyakorta anyai nagyszüleimnél, Iszkázon töltöttem, de apai, széles körű rokonságom, iskoláim és ügyvédi, sport-, majd polgármesteri tevékenységem is Pápához köt. 1998 óta vagyok tagja a parlamentnek, államtitkárként pedig az elmúlt esztendőkben az állampolgárokat szolgáló közigazgatás átalakítása volt a feladatom. Büszke vagyok arra, hogy számos közösséggel együtt tudtunk eredményeket elérni, gondolok akár a legkisebb településen átadott faluházra, de kórházépítéstől az üzemcsarnokok avatásáig több olyan fejlesztésre, amely működésével ma már mindennapi életünk természetes részét képezi.

Az elmúlt négy évben elértük, hogy a 2010-re leírt Magyarország ma az Európai Unió egyik legjobb gazdasági mutatókkal rendelkező állama. A kormány nem megszorítások útján, hanem a polgáraival együttműködve, a nemzeti érdeket a külfölddel szemben is megvédve érte el eredményeit: a közteherviselésbe bevonta az ellenzék által érinthetetlennek tartott bankokat és multikat is. A rezsicsökkentés, a családtámogatás rendszere, az alacsony infláció, a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése, növelése, a növekvő foglalkoztatás egyaránt a magyar emberek érdekeit szolgálja. Ezek mellett a választás igazi tétje az ország megvédése, hogy Magyarország magyar ország maradjon.

Tomán Attila LMP

Tomán Attila

Harmincegy éves, kétgyermekes édesapa vagyok. A Lehet Más a Politikát, valamint a családokat képviselem, hogy egy igazságosabb országot építhessünk fel. Visszaadhassuk az embereknek az elveszett reményüket és megszabadíthassuk őket a mindennapi rettegéstől. A felelős családpolitikának egy célja lehet: támogatást nyújtani a magyar családok döntéseihez. Nem feladata az, hogy megmondja, hány gyerek szülessen, hanem biztosítania kell a feltételeket a gyermekvállaláshoz.

Arra kérünk felhatalmazást, hogy valós, megoldást nyújtó programunkat végrehajthassuk, a felhatalmazást pedig csakis önök adhatják meg nekünk! Építsünk együtt élhető jelent és biztos jövőt!

Töreki Milán Jobbik

Töreki Milán

Pápa és környéke számára a kormányváltó párt jelöltje vagyok. Nap mint nap esnek ki a szekrényből a „csontvázak”, szinte már felfoghatatlan az a korrupció, mely az elmúlt nyolc évben maga alá temette az országot. A közélet fullasztó, „urambátyám”-rendszer mindenhol, s ez alól Pápa és környéke sem kivétel. Aki változást akar, annak az egyetlen esélyes ellenzéki jelöltre és pártra érdemes szavaznia, amely ebben a körzetben is a Jobbik. Amennyiben bizalmat kapok, megalkuvás nélkül fogom üldözni a korrupciót. Odaadóan, párthovatartozástól függetlenül fogom képviselni ugyanúgy a városok, mint a környező falvak lakosságát. Szeretném megmenteni az önkormányzatokat a tervezett falurombolástól, megújítani a katasztrofális úthálózatot, és visszaadni a körzetnek a megfelelő egészségügyi ellátást, melyet az elmúlt évtizedekben elvettek az itt élőktől. Április 8-án a kormányváltás a tét, a Jobbik és személyem pedig készen áll a feladatra.

Továbbá:

Csomai Ildikó, CSP; Gyécsek Dávid, SZEM Párt; Iker Áron, Momentum; Királyné Ferencz Ildikó, IMA; Kónya Krisztián Zsolt, Összefogás Párt; Markos Róbertné, MCP; Orsós Zsolt, Iránytű; Rákóczi Richárd, Jó Út MPP; Rákóczi Zoltán, Magyarországért Demokratikus Párt; Sándor Endre Géza, OP.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában