jó lehetőség a fiataloknak

2018.04.15. 08:30

Gazdag programmal készültek a szakmák éjszakájára Pápán

A szakmák éjszakájára gazdag programkínálattal készültek a Pápai Szakképzési Centrum oktatási intézményei: a Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnázium, az Acsády Ignác Szakképző Iskola, valamint a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola.

Polgár Bettina

A Batthyány iskola első ízben csatlakozott a programhoz. Gál Imre, az intézmény vezetője elmondta, mivel a nyolcadik osztályos diákok már döntöttek a továbbtanulásról, így elsősorban a hatodikos és hetedikes fiatalokat igyekeztek megcélozni a rendezvénnyel. – A szakmák éjszakája jó lehetőséget biztosított, hogy a fiatalok mellett a szülők és a távolabb élők is ellátogathassanak az iskolánkba – emelte ki Gál Imre. Hozzáfűzte, intézményük nemcsak a környéken élők körében örvend népszerűségnek, hanem Győr-Moson-Sopron, Vas, illetve Komárom-Esztergom megyéből is vannak tanulóik.

A szakmák éjszakája alkalmával a Batthyány iskola képzéseit három fő területre csoportosítva mutatták be az érdeklődőknek. Az élelmiszeripari technikus, a kistermelői élelmiszer-előállító, az édesipari termékgyártó, a húsipari termékgyártó, illetve a pék képzésbe egyaránt betekintést nyerhettek a látogatók, akik többek között megismerkedhettek a befőttek, a savanyúságok és az ivólevek készítésével, de fűszerfelismerés, élelmiszervizsgálat, továbbá péksütemények, kandírozott gyümölcsök és húsipari kóstolása egyaránt gazdagította a programot.

Az iskola több mint háromhektáros udvarán az erdész, az erdészeti szakmunkás és a lovász képzésbe nyújtottak bepillantást. Az esemény vendégei kipróbálhatták a távcsövet és a vadászkürtöt, megismerkedhettek a különböző fafajtákkal, felülhettek egy magaslesre, illetve akár nyeregbe is pattanhattak, hogy lóháton tegyenek sétát az intézmény körül.

A mezőgazdasági gépész, az agrár gépész, illetve a mezőgazdasági technikus és gazda képzésekkel kapcsolatban pedig a tanműhelyekben szerezhettek információkat a látogatók, kipróbálva a fémmegmunkálást, a szerelést és a traktorvezetést. Megtudtuk, az oktatási intézményben emellett újraindítják a pék-cukrász képzést, valamint a hölgyekre gondolva 2019-től a virágkötő és virágkereskedő képzést is felveszik a képzési palettájukra.

A Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumban a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, az irodai titkár, illetve a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzésekkel ismerkedhettek meg a fiatalok, emellett tűzzsonglőr-bemutató is színesítette az estét.

Fotók: Polgár Bettina

Az Acsády iskolában ugyancsak széleskörű rálátást biztosítottak a különböző képzésekre a villamosipar és az elektronika, a faipar, a gépipar, az egészségügy, az építőipar, a kereskedelem, a könnyűipar, a szociális ágazat, a vendéglátóipar, illetve a közlekedés terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában