egészségnap

2017.09.30. 09:00

Együtt sportoltak a radarezred alegységei

Drogprevenciós és egészségmegőrző napot tartott a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezrede. A Jutasi úti Honvéd Sporttelepre mintegy 350-en érkeztek az ország több pontjáról.

Molnár Sándor

Mivel az 54. Radarezred több helyőrségben helyezkedik el az országban, ezért az ünnepségek kivételével kevés az olyan lehetőség, amikor az állomány összegyűlhet. Vannak alegységeik Kupon, Jután, Medinán, Békéscsabán, Bánkúton és Veszprémben is és ezek, alapesetben csak telefonon érintkeznek. Ezért is örültek a lehetőségnek, hogy az egészségnapon együtt sportolhattak.

– Nagyon fontos a katona számára, hogy egészséges testtel és egészséges lélekkel rendelkezzen, ezért lényeges a sport is, de ugyanakkor a csapatépítés szempontjából is kiemelt a mai nap. Az elmúlt években már hagyománnyá váltak az ilyen rendezvények – mondta el Zentai László ezredes.

 

Délelőtt a katonák előadást hallgattak meg „Gyermekeink a figyelem központjában”címmel, amelyet Linczmayer Timea rendőr őrnagy tartott. A napjainkban például a szórakozóhelyeken a fiatalokkal szemben, drogokkal elkövetett bűncselekmények miatt is fontosnak érezték a prevenciós előadást, hiszen sok katonacsaládban vannak kamaszok, akik akaratukon kívül is, veszélyes szituációkba kerülhetnek.

– Fontosnak tartjuk, hogy a katonák megismerjék azokat a jeleket, problémákat, amivel egy drogfüggő, vagy drogokkal ismerkedő találkozhat, ezért is kértük fel a rendőrség és a veszprémi Drogambulancia munkatársait, hogy segítsék ezt a tájékoztató munkát – fogalmazott az ezredes.

Az előadást és a közös bemelegítést követően kispályás foci, sorverseny, síkfutás, váltófutás, kötélfutás, és más érdekes sportolási lehetőségek várták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában