Vádemelés

2 órája

Garázdaság az utcán: a fiút lefejelték, az apa bosszúból kiosztott egy pofont

Erőszakkal, az utcán akarta rendezni sérelmeit egy 35 és egy 41 éves férfi. Garázdaság vétsége miatt emelt vádat ellenük az Ajkai Járási Ügyészség, egyiküknek pedig könnyű testi sértés miatt is felelnie kell.

Veol.hu

A vádirat szerint a fiatalabb elkövető 2023. június elején, a délutáni órákban Ajkán, a belvárosban odament egy fiatal fiúkból álló társasághoz, mert tudomása szerint az egyikük azt terjesztette a testvéréről, hogy drogelvonón volt - írja a garázdaságról közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

garázdaság
Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség
Forrás: illusztráció

A vádlott a felelősségre vont kiskorúval szóváltásba került, ami odáig fajult, hogy a férfi megfejelte a fiú orrát, amely az ütődéstől bepirosodott és megduzzadt. Az elkövető a bántalmazással végül csak a jelenlévők közbeavatkozására hagyott fel. 

Néhány perc elteltével aztán a helyszínre érkezett a fiú édesapja, aki a bántalmazás miatt számon kérte a férfit, és ennek során tenyérrel arcon is ütötte. 

Garázdaságért próbára bocsátás és közérdekű munka

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, s abban a fiatalabb férfival szemben próbára bocsátás alkalmazására, míg a büntetett előéletű idősebb vádlottal szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!