Közlekedés

2 órája

A világítás használatát is ellenőrizték a rendőrök

Az akció során a rendőrök több mint hetven sofőrrel szemben intézkedtek, közülük közel harminccal a világítás elmulasztása miatt.

Veol.hu

A Veszprém vármegyei rendőrök 2024. október 18-án Veszprém és Zirc közötti útszakaszon ellenőrizték a gépjárművezetőket. Az akció a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának csökkentésére és a közlekedés biztonságának javítására irányult, ezért a járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a közúti tragédiák létrejöttében meghatározó szerepet játszó, legveszélyesebb  jogsértő magatartások kiszűrésére. Egy ittas vezetővel, 17 biztonsági öv használatát elmulasztó személlyel, valamint 7 tilos jelzésen áthaladóval szemben szabtak ki közigazgatási bírságot. Egyéb szabálysértések miatt 48 autóssal intézkedtek még a rendőrök, közülük 27-en a világítás használatát mulasztották el.

Ittas vezetők: ellenőriztek a rendőrök
Ittas vezetők: ellenőriztek a rendőrök
Forrás:  Police.hu

A rendőrök felhívják a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy saját, utasaik és mások közlekedésének biztonsága érdekében fordítsanak kiemelt figyelmet a közlekedési szabályok betartására! Az őszi megváltozott, olykor kedvezőtlen időjárási viszonyok között a sebességet – a megengedett legnagyobb sebességen belül is – mindig a látási és az útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, valamint legyenek körültekintőek az előzések megkezdésekor és a végrehajtása során is - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában