Tárgyalás

2024.07.04. 13:13

Veszprémbe hozták a gyilkosság gyanúsítottját

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A veszprémi járásbíróság épületéhez szállították azt a férfit, aki a gyanú szerint megkéselte saját nagymamáját a vármegyeszékhelyen. A gyanúsítottat rendőrségi kisbuszban hozták a helyszínre, ahol ezekben a percekben kezdődik meg a tárgyalás. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Június 9-én megöltek egy idős asszonyt Veszprémben

Bartók Judit rendőrségi szóvivő azt mondta, vasárnap késő délután érkezett a bejelentés, hogy holtan találtak egy idős nőt Veszprémben, az otthonában. A rendőrség azonnal a helyszínre ment, úgy tudjuk, több késszúrással végeztek az idős nővel. A szomszédok azt mondták, vasárnap kora reggel egy fiatal férfi, feltehetően az unokája távozhatott az idős asszonytól - számoltunk be az esetről korábban.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta azt a 27 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. június elején kioltotta nagyanyja életét Veszprémben - közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a hozzátartozójával együtt élő gyanúsított késsel többször, testszerte megszúrta a sértettet, aki az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen elhunyt. 

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi ezután gépkocsival elmenekült és az országot is elhagyta. Európai elfogatóparancs kibocsátását követően az osztrák rendőrök még aznap elfogták, majd július 2-án átadták a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. 

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és azt egy hónapra elrendelte. 

A végzés végleges.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!