Segítenek

2023.11.17. 13:00

Az idősekre is figyel a Balatonalmádi Rendőrkapitányság lovas szolgálata

​​​​​​​A Balatonalmádi Rendőrkapitányság lovas szolgálata is kiemelt figyelmet fordít az egyedül élő, idős emberekre a hideg idő beköszöntével.

Veol.hu

Forrás: police.hu

A késő őszi hűvös, hideg időjárás az egyedül élő idős embereket is veszélyezteti. Védelmük érdekében a Veszprém vármegyei rendőrök - a jelzőrendszer részeként - együttműködik a társszervekkel, civil szervezetekkel, polgárőr egyesületekkel is.

Kérjük, hogy a megváltozott időjárásra tekintettel jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre.

Amennyiben közterületen olyan embert látnak, aki segítségre szorul, ne menjenek el mellette, értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget.

Rendkívül fontos, hogy segítsünk bajba jutott embertársainknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévők bűncselekmény áldozataivá váljanak.

Az idős, egyedül élő családtagokat, szomszédokat, ismerősöket, gyakrabban látogassák meg, ellenőrizék, hogy van-e elég tüzelőjük, képesek-e önállóan befűteni otthonukat, illetve a fűtésre alkalmas berendezés biztonságos-e?

 A hideg idő beköszöntével a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közterületeken tartózkodó fedél nélküliek biztonságára. A rendőrök visszatérően ellenőrzik a köztereket, a parkokat, buszmegállókat, várótermeket és haladéktalanul intézkednek a sérült, vagy krízishelyzetben lévő emberek orvosi, illetve szociális ellátásáról - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!