Garázdaság és rongálás

2023.10.09. 15:00

Ivott, kirakatot tört és verekedett - az Ajkai Járásbíróság vonta felelősségre

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 25 éves helybeli férfival szemben, aki 2022. október elején megrongálta az egyik belvárosi üzlet üvegportálját, majd három héttel később a művelődési ház előtt verekedett Ajkán.

Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint az elkövető 2022. október 8-án délután ittas állapotban az üzlet előtt tartózkodott és telefonon beszélt a feleségével, akivel összeveszett, majd a mobiltelefonját idegességében a bolt kirakatán lévő matricához vágta, amely ettől megsérült. A vádlott ezt követően ököllel beleütött a vastag, dupla légkamrás kirakatüvegbe, és ezzel annak a külső és belső üvegét is betörte. Az üzemeltetőnek a rongálás következtében mintegy 440 000 forintos kára keletkezett, amely nem térült meg. 

Az elkövető október 28-án este a belvárosban ittasan belekötött egy 21 éves, szintén ittas férfiba, akivel szóváltásba kerültek, hangosan kiabáltak egymással. Vitájuk tettlegességbe fordult, melynek során lökdösődtek, végül mindketten a földre kerültek, ahol a fiatalabb férfi ököllel arcon ütötte a társát, majd a dulakodást abbahagyva távozott. Sérülést egyikük sem szenvedett, azonban amiatt, hogy maga is verekedni kezdett, a fiatalabb elkövetőnek szintén garázdaság miatt kell felelnie. 

Az ügyészség a vádiratában az idősebb férfival szemben elzárás, fiatalabb társával szemben pedig közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta az ügyben ítéletet hozó Ajkai Járásbíróságnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!