Tourinform iroda

2023.07.04. 12:00

Segítik a Tapolcára látogatókat

A helyi Tourinform iroda munkáját az idei nyáron is segítik a diákmunkások és a Rendőrkapitányság.

Tóth B. Zsuzsa

Az erről tartott sajtótájékoztatón Böröndy Tamás irodavezető elmondta, hogy az önkormányzat által támogatott diákmunka nagy segítséget jelent, a nyári idegenforgalmi főszezonban az idegen nyelveket is beszélő diákok a Tavasbarlang előtt tudnak információt adni a turistáknak, de az szintén nagyon fontos, hogy immár harmadik éve segítik a munkát a rendőrkapitányság szakemberei is. Ők bűnmegelőzési tanácsokat adnak a turistáknak. 

- Ezen szolgáltatások tudomásom szerint az országban egyedül állnak, nincs példa hasonló szoros együttműködésre – mondta az irodavezető. 

Molnár András őrnagy, bűnmegelőzési előadó arról beszélt, hogy a jogsértések száma megnő a szezonban.

- Az online térben terjedő sértések meghúzódnak a háttérben, ezek elkerüléséhez is adunk segítséget, tanácsot. Amellett az ide látogatók itt tartózkodását igyekszünk segíteni, támaszt nyújtunk, hogy elkerüljék a jogsértéseket, kellemetlen incidenseket. A nyári időszakban a tapolcai kapitányság diák tolmácsokat alkalmaz, segítve a bűnügyi munkát, információ közvetítést. A tanítási időszakban az iskolákban dolgozó iskolaőrök segítségére ugyancsak számíthatnak a turisták ilyenkor. A nyári időszak számukra is a bűnmegelőzésről szól – mondta az előadó. Hozzátette, hogy a város közbiztonságára a nyári időszakban a javuló tendencia a jellemző, de oda kell figyelni a lopásokra, vagyon elleni cselekményekre. A strandon és a hátrahagyott gépkocsikban az értékek biztonságba helyezésére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!