rendőrség napja

2019.05.02. 14:00

Játékos programokkal és fegyverbemutatókkal várták az érdeklődőket a pápai rendőrségen

A rendőrség napjához kapcsolódóan évek óta megnyitjuk a kapitányságot az érdeklődők előtt, hogy betekintést nyújtsunk a rendőri munkába, mindennapokba – hangsúlyozta Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Polgár Bettina

A Pápai Rendőrkapitányságon használatos fegyvereket, illetve csapatszolgálati felszereléseket is megtekinthették a látogatók Fotó: Polgár Bettina

A címzetes rendőr alezredes elmondta, a nyílt napon nem a tipikus rendőrség feladatok bemutatására fókuszáltak, sokkal inkább játékos programokkal készültek. – Mivel családokat vártunk, ezért a legtöbb program a gyermekeknek szólt, és főként a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódott. A kisebbek kirakók segítségével megismerhették a kerékpár kötelező tartozékait, a közlekedési táblákat, rajzolhattak, színezhettek, míg az idősebb korosztály KRESZ-teszteket tölthetett ki és vagyonvédelmi feladványokat oldhatott meg. Emellett egy kerékpáros pályát is felépítettünk, és természetesen nem hiányozhatott a rendőrautó-bemutató, az előállító helyiség megtekintése, illetve idén először egy rendőrmotoros is a rendelkezésünkre állt – ismertette Császárné Elek Veronika.

Hozzátette, a Pápai Rendőrkapitányságon használatos fegyvereket, illetve csapatszolgálati felszereléseket is megnézhették a látogatók, valamint kipróbálhatták a bilincselést. – Készültünk egy különleges programmal is. Kiállítás nyílt Jurkulják János nyugalmazott rendőr törzszászlós gyűjteményéből, melynek a részeként korabeli rendőrségi tárgyakat, eszközöket, kitüntetéseket és a régmúlt fegyvereit tekinthették meg az érdeklődők – mutatott rá a címzetes rendőr alezredes.

A Pápai Rendőrkapitányságon használatos fegyvereket, illetve csapatszolgálati felszereléseket is megtekinthették a látogatók Fotó: Polgár Bettina

Elmondta, a nyílt napra a határvadász szolgálat iránt érdeklődőket is várták, emellett a résztvevők kipróbálhatták az úgynevezett részeg szemüveget, ami bemutatta az ittas és bódult állapot negatív hatását a látásra, az egyensúlyérzékre. – Idén hoztuk el először a megyei főkapitányság biztonságiöv-szimulátorát, melynek segítségével a felnőtt látogatók kipróbálhatták, milyen jelentősége van a biztonsági öv használatának egy óránkénti tíz kilométeres sebeségű ütközésnél – zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában